Guanyadors del concurs a la porta de l'Ajuntament de Valls

Valls lliura els premis del concurs de Relats Breus de Sant Jordi

En l'edició de 2021 s'han presentat al concurs un total de 117 relats, repartits entre les 4 categories

Valls va lliurar, dissabte dia 24 d'abril, els premis del concurs de relats breus que organitza Vallsjove en el marc de la commemoració de la diada de Sant Jordi. L'acte, que enguany ha tornat a tenir un format reduït i s'ha restringit a les persones guanyadores i acompanyants, va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Dolors Ferré, acompanyada de la regidora d'Acció Cívica i Joventut,  Laia Castells, i amb l'assistència de les vuit persones guanyadores i finalistes de cadascuna de les categories, consistents en una dotació econòmica, un xec regal de les llibreries  de Valls i una entrada per a les sales de JCA Cinemes al municipi.

En l'edició de 2021 s'han presentat al concurs un total de 117 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d'edat, són les categories destinades a la gent jove d'entre 15 i 25 anys on s'ha recollit més participació. Les persones guanyadores han estat, per la categoria Adserà, un 1r premi pel relat "Un dia inusual" de l'autora Ainoa Verges Guijarro (Valls, 1r ESO Col·legi Claret de Valls) i un 2n premi pel relat "Misteri a Venècia" de l'autora Joana Marín Coll (Valls, 1r ESO Institut Serra de Miramar).

En la categoria Ditec, el 1r premi ha estat pel relat "El monstre" de l'autor Blai Singla Milian (Pla de Santa Maria, 3r ESO Institut Jaume Huguet) i el 2n premi: Relat "El joc de la vida" de l'autora María Vives Gámez (Valls, Col·legi Claret de Valls). Pel que fa a la  categoria Tram, de joves del Camp de Tarragona de 16 a 25 anys, el 1r premi és pel relat "Un mar de bellesa i desolació" de l'autora Eli Vives Vidal (Valls, 16 anys, Institut Narcís Oller) i el 2n premi pel relat "El que la guerra s'emportà" de l'autora Leyna Calderon Jurado (Valls, 17 anys).

En la categoria Roca, de joves del Camp de Tarragona de 26 a 35 anys, el 1r premi la recaigut en el relat "El comiat" de l'autora Ariadna Comabella Costa (Tarragona, 23 anys), i el 2n premi pel relat "Records" de l'autora Janina Saumell Serra (Vilarodona, 32 anys).

El concurs també compta amb la col·laboració de diverses empreses locals: les quatre llibreries vallenques (Adserà, Ditec, Roca i Tram) que contribueixen, en quatre dels premis, amb un xec regal valorat en 30 euros i JCA Cinemes Valls que ofereix una entrada gratuïta a totes les persones participants al certamen. En aquesta edició, el jurat ha estat integrat per dotze persones (tres per categoria) provinents del teixit associatiu sociocultural i de diversos serveis relacionats amb la llengua catalana (principalment, de l'àmbit de la cultura, la joventut i els serveis lingüístics de català).