Policia, manifestants i conductors valls

Conductors afectats pels talls de carretera s'encaren a manifestants i policia a Valls

Primers moments de tensió davant les manifestacions per la sentència que ha fet pública avui el Tribunal Suprem i que està provocant les primeres reaccions massives als carrers de Catalunya.

A Valls, des de primera hora, s'han produït concentracions de centenars de persones que han recorregut alguns carrers de la ciutat i que han arribat fins al polígon industrial on s'han tallat les vies de circulació, com ara l'N-240, en els dos sentits de la marxa provocant importants retencions entre els vehicles que hi circulen.

  

Primers enfrontaments entre camioners i manifestants

La carretera porta tallada des de fa ja més d'una hora i els nervis dels conductors que no poden avançar s'han començat a manifestar amb crits i encaraments amb els manifestants i els cossos de policia que són al lloc dels fets per evitar precisament que hi hagi aldarulls. Crits, protestes i moltes botzines són la forma que tenen els conductors de protestar davant aquests talls de carretera que impedeixen el trànsit normal per diverses vies i carreteres de la demarcació de Tarragona.

Moments de tensió a Valls, davant els talls de carreteres
Moments de tensió a Valls, davant els talls de carreteres | Albert Oliva

 

Talls de carrers i de carreteres a Tarragona i Reus

Les mobilitzacions ciutadanes, a les quals es va sumant més gent a mesura que passen les hores, estan avançant per punts cèntrics de les ciutats de Tarragona i Reus, amb els problemes de trànsit que això està provocant. Pel que fa a les vies principals entre ciutats, en aquests moments a la demarcació de Tarragona hi ha tallada  l'A-7 en direcció nord, a l'altura de Tarragona, la C-37 en ambdós sentits de la marxa a Querol, l'N-240 a Valls, també en ambdós sentits i la T-315 en sentit nord a l'altura de Reus.

El centre de Reus durant la manifestació
El centre de Reus durant la manifestació, aquest matí | Jordi Olària