Imatge de l'Ajuntament de Valls.

L'Ajuntament de Valls obre una convocatòria d'ajuts extraordinaris per la Covid-19

La convocatòria està oberta fins al 15 de setembre i les sol·licituds s'han de presentar telemàticament a través de la Seu Electrònica

L'Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria d'una nova línia d'ajuts extraordinaris adreçada a sectors econòmics afectats per les restriccions de la Covid-19. En concret, es podran acollir a la nova bateria de subvencions establiments de restauració, gimnasos, centres d'estètica i de formació no reglada. També empreses culturals i companyies de transport col·lectiu de viatgers.

La línia d'ajuts està dotada amb 85.000 euros. Aquesta convocatòria està destinada a contribuir a pal·liar les pèrdues econòmiques suportades per uns sectors que van haver de tancar temporalment o limitar la seva activitat.

Les empreses  de transport col·lectiu de viatgers i les del sector cultural (arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual o d'altres anàlogues), podran rebre una subvenció municipal màxima de 1.000 euros. Els bars o restaurants, estètiques, centres de formació no reglada i gimnasos podran percebre fins a 300 euros d'ajuda.

A mitjans de l'any 2020, en plena pandèmia, l'Ajuntament ja va activar una primera línia d'ajuts urgents per un import global de  160.000 euros. En aquella ocasió va ser per a comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar també en compliment de les restriccions d'activitat en la primera onada.

També en matèria d'ajuts, l'Ajuntament ha mantingut la gratuïtat de la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants tant per a l'any 2020 i 2021. A més, com a mesura de suport a famílies i a l'activitat econòmica, s'ha congelat la  pressió fiscal  per aquest exercici en la totalitat de taxes, preus públics i impostos.