Persones caminant pel carrer de la Cort de Valls

Oberta la convocatòria d'ajuts pels joves de Valls a un habitatge de lloguer

Des que es va iniciar aquesta línia d'ajuts, un total d'una vintena de joves s'ha beneficiat d'aquest programa

L'Ajuntament de Valls ha obert una nova  convocatòria d'ajuts per l'accés dels  joves a l'habitatge de lloguer. L'objectiu és facilitar que totes aquelles persones d'entre 18 i 35 anys que s'hagin emancipat a partir de l'1 de novembre del 2020 s'hi puguin acollir. En total s'hi destinaran fins a  11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l'emancipació residencial i l'autonomia de les persones joves. 

La convocatòria que es va obrir el passat 7 d'agost, romandrà oberta fins al proper 31 d'octubre. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a les dependències de VallsJove. També a través de la seu electrònica de l'Ajuntament.

Des de la regidoria es continua apostant per aquest suport econòmic a les persones joves de Valls. Les últimes dades de l'Enquesta de població activa, tot i que presenten una millora generalitzada dels indicadors laborals del col·lectiu de persones joves, mostra com la taxa d'emancipació arriba a mínims històrics. Se situa en un 16,3% (la més baixa del segle XXI). 8 de cada 10 joves catalans menors de 30 anys viuen amb els seus pares.

El programa d'ajuts, que es va iniciar el 2017, es concreta en un percentatge econòmic de les  despeses dels dos primers mesos del  lloguer. També de les despeses de l'administrador de finques, d'un habitatge que tingui les condicions d'habitabilitat legalment previstes. L'import màxim del lloguer no pot superar els 550 euros mensuals i el percentatge dels ajuts anirà del 50 al 100 per cent en funció de diversos criteris. A la convocatòria s'hi pot presentar el jovent que hagi signat un contracte de lloguer entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 d'octubre de 2021.

Entre els factors que es tenen en compte per a poder rebre l'ajut destaca el nivell d'ingressos  de la unitat de convivència. També que l'immoble estigui situat al Centre Històric, la situació familiar, persones amb discapacitat, en situació d'atur, que s'hagin vist afectades per desnonaments, etc.

El programa forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional del jovent de la ciutat, i està inscrit en el Pla Local de Joventut aprovat el 2017. Des que es va iniciar aquesta línia d'ajuts, un total d'una vintena de joves s'ha beneficiat d'aquest programa.

Les persones interessades es poden adreçar a les oficines de  VallsJove, de dilluns a divendres, de 10.00 h a 14.00 h i els dimecres de 17.00 h a 19.00 h.