museu-valls

El Museu de Valls obre una convocatòria per donar suport als creadors d'art durant el confinament

Es tracta d'una de les mesures específiques que s'impulsen d'ajut al sector cultural

Amb voluntat de donar suport als creadors locals de l'àmbit de les arts visuals per la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus, el Museu de Valls obre una recepció pública de projectes per fer realitat una futura mostra  que girarà al voltant del moment excepcional que estem vivint. El projecte, amb el nom de 'CovidArt Valls', va acompanyat d'una convocatòria de caràcter extraordinari adreçada als creadors vallencs.

La futura mostra vol recollir la creativitat del moment present que vivim, donant visibilitat a totes les creacions que la quarantena està inspirant entre els artistes, d'una forma àmplia, i essent, al mateix temps, una exhibició o arxiu que expliqui com la nostra societat està vivint aquests moments.

El confinament  ha obligat al tancament de portes de museus i centres d'art, entre molts equipaments culturals. Amb aquest tancament dels espais d'exhibició s'han vist també alterades les adquisicions d'arts i els  treballs  i encàrrecs a creadors culturals. En aquest sentit, aquesta és una de les mesures específiques desenvolupades per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Valls per tal de mitigar els efectes de la crisi econòmica en el sector cultural, un dels més afectats per l'aturada d'activitat arran del confinament.

Tots els creadors que vulguin presentar-s'hi hauran d'enviar els seus projectes, acompanyats del seu currículum,  a l'adreça electrònica del Museu de Valls (museu@valls.cat), a través de WeTransfer. El període de recepció dels treballs és des de la publicació d'aquesta convocatòria i fins al 31 de maig de 2020. El Museu de Valls habilitarà una partida pressupostària  per finançar els projectes, que seran valorats i escollits per un jurat artístic designat pel Museu, el qual també farà la proposta de finançament dels projectes. L'organització podrà sol·licitar informació complementària sobre el projecte al creador per tal de poder-ne fer una valoració més ajustada.