Pla general de les coves de l'Espluga de Francolí

Les coves de l'Espluga de Francolí perden un 42% de visitants respecte l'estiu de 2019

Turisme ho relaciona amb la incertesa de la Covid-19 i les restriccions d'aforament

Les coves de l'Espluga de Francolí  han rebut, durant els mesos de juliol i agost, un total de 2.600 visitants menys que l'estiu anterior. L'ajuntament del municipi ha fet balanç turístic dels darrers dos mesos, en què s'ha notat la diferència respecte l'any 2019. El consistori atribueix el descens  de visitants a la incertesa envers el comportament de la pandèmia  i a les restriccions d'aforament en la majoria de grups de visites.

Les dades a les coves de l'Espluga reflecteixen un 42% menys de visitants que al juliol i agost de 2019. Per contra, l'Oficina de Turisme del municipi de la Conca de Barberà ha duplicat les seves atencions, a més de 1.600 consultes, accentuades pel tancament al públic de l'oficina comarcal de Poblet. El 97% de les consultes provenien de visitants de Catalunya, en especial Tarragona  i Barcelona, i la majoria d'elles han estat per via telefònica o telemàtica.

L'Oficina de Turisme de l'Espluga desperta l'interès de centenars de visitants de Barcelona i Tarragona

L'Ajuntament de l'Espluga també ha subratllat que s'han incrementat les visites a l'antiga destil·leria d'aiguardent Fassina Balanyà, que ha rebut prop de 600 visitants aquest estiu i s'ha incrementat en gairebé un 60% respecte el darrer estiu. Han caigut lleugerament els usuaris de la Ruta Aventura  per les coves de l'Espluga, en un 10%, mentre que els turistes de la Ruta Templaria del municipi s'han mantingut amb més de 200 curiosos malgrat reduir i limitar el nombre de persones per grup.