Església de Sant Francesc al fons de la plaça

Crida de l'Institut d'Estudis Vallencs per recuperar la història de l'església de Sant Francesc

L'entitat prepara unes jornades i una exposició per donar a conèixer aquest edifici

L'Institut d'Estudis Vallencs vol recuperar part de la història de l'antiga església de Sant Francesc de Valls. Per aquest motiu, l'entitat prepara unes jornades i una  exposició per donar a conèixer aquest edifici.

Des de l'IEV expliquen que «com que el vessant històric és molt important, però també ho és el de la història més quotidiana, volem recollir i exposar fotografies. Volem fer un mosaic el més gran possible d'actes i celebracions diverses que tinguessin lloc en aquesta església». Poden ser comunions, casaments, trobades, celebracions religioses, esdeveniments escolars, etc. de qualsevol moment del segle XX o anterior.

En aquest sentit, tot i que l'edifici no sigui el motiu principal, si que a les fotografies  s'hauria de veure alguna part o detall de l'interior o de l'exterior de l'església.

El període de recollida d'imatges serà de l'1 al 26 de setembre. Pel que fa a l'exposició, tindrà lloc del 14 d'octubre al 14 de novembre de 2021 al pati de Sant Roc.

De fet, fa uns mesos que l'Ajuntament de Valls fa treballs de consolidació del sostre d'aquest edifici vallenc, per mirar de frenar el seu deteriorament i rehabilitar-lo de mica en mica.