Imatge de dos policies dels Mosso d'Esquadra

El crim de Cabra del Camp: la història d'amor que va néixer a presó i acaba en drama

El Joaquín va morir, el dia 2 d'abril a la tarda, al mig del carrer a Cabra del Camp

Un home va morir, el dia 2 d'abril a la tarda, al mig del carrer a Cabra del Camp. El 112 va rebre l'alerta a quarts de cinc de la tarda per la presència d'un home malferit al carrer Darnius. Ràpidament, diverses  ambulàncies  es van traslladar fins al lloc dels fets, però malauradament no van poder fer res per salvar la vida de la víctima.

Arran d'aquests fets tan greus, els agents de la Divisió d'Investigació Criminal es van fer càrrec de la investigació. Al llarg de la matinada de diumenge, els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir una dona, de 45 anys, relacionada amb la mort de l'home. Deu dies després, s'ha pogut posar una mica més de llum al cas i s'ha pogut clarificar quina relació guardaven la  víctima i la  pressumpta agressora.

L'agressora, víctima de violència masclista

El Joaquín, l'home que va ser  assassinat, era la seva parella. Ella té 43 anys i, segons ElCaso.cat, era víctima de violència masclista per part de l'home. Es van conèixer a la presó de Brians. Ella complia una condemna per agredir un guàrdia urbà i ell estava entre reixes per incomplir en reiterades ocasions una ordre d'allunyament de la seva exparella.

El difunt feia uns 5 mesos que mantenia una relació sentimental amb la presumpta autora dels fets i convivien junts en aquest poble de la comarca de l'Alt Camp. «Van discutir, el meu germà va sortir per aturar-la perquè tornés a entrar a casa. Es va posar davant del cotxe i ella va accelerar. El va arrossegar 100 metres i li va quedar la cara desfigurada» explica el germà de la víctima al mitjà.

La investigació es troba sota secret de sumari i els agents de la Divisió d'Investigació Criminal del Camp de Tarragona estan intentant esbrinar quin ha estat el mòbil del crim. Segons ElCaso.cat, els agents tenen dos escenaris amb els quals treballen. Per una banda, que hagi estat un assassinat intencionat. Per l'altra, que la dona l'hagués matat defensant-se dels presumptes maltractaments.