Persones en una reunió a l'Ajuntament de Valls

La CUP demana la dimissió d'Enric Garcia, el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Valls

La formació anticapitalista assegura que és el màxim responsable polític de la sensació d’inseguretat que travessa la ciutat

«Quan no tens el control d'una ciutat, ni un pla per revertir-ho, ni transparència per comunicar-ho, l’oposició ha de fer la seva feina i demanar la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana  de Valls». Així començava el regidor Xavier Anglès la seva intervenció en el primer prec del ple del mes de novembre, que va tenir lloc ahir dilluns.

Aquest any 2021 es compleixen 10 anys des que l’actual regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia, va arribar al càrrec. Durant tot aquest temps, els cupaires manifesten que la situació i sensació de seguretat a la ciutat no només no ha millorat, sinó que està molt pitjor.

Per tal de comprovar-ho, només cal fer una ullada als esdeveniments que han succeït a Valls durant les darreres setmanes. Hi ha cotxes destrossats o cremats, matxets, ganivets, amenaces, agressions… entre altres. Aquests fets no són aïllats i a la primavera també vam tenir unes setmanes intenses.

La formació anticapitalista afirma que l’únic que ha fet el regidor, tot i que tard, ha estat incorporar més agents a la plantilla de la Policia Local, més càmeres i lectors de matrícula. No obstant això, les càmeres estan operatives des de principis d’any, i la CUP de Valls creu que ja s’ha pogut comprovar que no han solucionat res, sinó que únicament han contribuït a incrementar el control social sobre la població.

Tanmateix, en l’última  Junta de Seguretat Local celebrada la setmana passada, l’única solució proposada torna a ser la mateixa: més càmeres. D’altra banda, l’oposició segueix esperant la creació d’una Comissió amb personal de diversos departaments i regidories municipals, anunciada a la Junta de Seguretat Local del passat mes de gener, ara fa quasi un any.

Aquesta comissió tenia com a objectiu establir noves mesures  per al centre històric en matèria de prevenció social però encara no s’ha materialitzat. Finalment, els cupaires reclamen que la Policia Local de la ciutat no rep cap tipus de formació específica: ni sobre temes de gènere, ni mediació de conflictes, ni LGTBIQ+... només la formació genèrica sobre protecció de dades.

La manca d’efectivitat d’Enric Garcia s’estén en altres àrees on també exerceix càrrecs públics, com és el cas del Consell Comarcal o la regidoria d’Esports. Des del PME restem a l’espera de renovar els estatuts i sembla no tenir pressa. Tots aquests motius han portat a la formació anticapitalista a demanar la dimissió d’Enric Garcia, màxim responsable polític de la sensació d’inseguretat que travessa la ciutat.