Passeig de l'Estació de Valls

«No té ni cap ni peus»: La CUP de Valls es pronuncia sobre la polèmica del carril bici

Per les anticapitalistes, no tenir Pla de Mobilitat porta, entre altres, a la construcció d’un nou vial per a bicicletes sense cap ni peus

La  CUP de Valls  s'ha pronunciat sobre la polèmica de la construcció del nou vial  per a bicis de Valls. La formació exposa que és una bona proposta, ja que «és evident que cal apostar per una mobilitat sostenible». Ara bé,  els cupaires creuen que l’Equip de Govern ha volgut començar la casa per la teulada, i s’ha oblidat de tota la planificació prèvia.

En aquest sentit, des de la CUP sempre han reclamat la necessitat de debatre sobre quina  mobilitat  vol la ciutat i, conseqüentment, comptar amb un Pla que organitzi la mobilitat a la ciutat de manera integral. De fet, tirant d’hemeroteca, es poden trobar notícies de l’any 2014 que ja parlen d’aquesta necessitat.

Per les anticapitalistes, no tenir Pla de Mobilitat porta, entre altres, a la construcció d’un nou vial per a bicicletes sense cap ni peus. «Si l'objectiu del carril és que la gent no utilitzi tant el cotxe, per què s’està perjudicant i traient espai per passejar als vianants? Concretament, quantes zones s'han pacificat en paral·lel al carril bici? Segurament cap», diuen des de la CUP.

És perillós

Afegeixen que «un carril que passa pel mig d’un passeig, o que és molt estret perquè es volen conservar totes les places d’aparcament no té cap sentit, i no assoleix cap dels objectius que hauria de complir un carril bici en un centre urbà». Alhora, la formació anticapitalista remarca que a banda de tenir un disseny molt millorable, el carril bici de Valls és perillós.

En primer lloc, perquè  vianants  i ciclistes han de conviure en espais que no han estat dissenyats per a fer-ho. Això s’agreuja sobretot en zones transitades com el Passeig de l’Estació, o en llocs amb entrades i sortides constants com el pavelló Xavi Tondo i piscina o la pista Marta Galimany. Alhora, l’amplada del carril és molt justa si tenim en compte que hi haurà bicicletes circulant en ambdues direccions.

Així mateix, a la intersecció entre el carrer del Tren i l’Avenir - una cruïlla ja de per sí perillosa i mal regulada - les bicicletes han de fer una maniobra poc ortodoxa que posa en risc la seva pròpia seguretat. Finalment, dijous dia 2 de juny Valls va veure com l’alcaldessa de la ciutat decidia paralitzar les  obres perquè el disseny del traçat del carril no convencia.

«L’Ajuntament s’ha hagut de gastar 70.000 euros i executar el projecte per entendre que no s’aguantava per enlloc. Això demostra la manca de planificació i visió holística que hi ha al darrere dels projectes de la ciutat i la poca coordinació  que hi ha entre regidories: el carril bici no pot ser un projecte únicament de la Regidoria de Mobilitat i/o Participació, sinó de tot un Consistori», conclouen des de la CUP.