Imatge del Ple d'Investidura, avui dissabte a Valls

La CUP de Valls denuncia l’augment dels sous i els càrrecs de confiança

La formació també rebutja un cartipàs continuista i fragmentat

El ple celebrat a Valls el passat divendres, dia 12 de juliol, va aprovar el cartipàs municipal, les dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels càrrecs electes i els grups municipals i el nombre i sous dels càrrecs de confiança. Pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes, les dedicacions exclusives i els càrrecs de confiança, des de la CUP afirmen que «veiem més dedicacions exclusives (de 5 a 8), més càrrecs de confiança (de 4 a 7) i un augment de sou injustificable respecte fa 4 anys». «Ens sorprèn, a més, que aquest augment de despesa vingui avalat per un partit d’esquerres», afegeixen.

En aquesta línia, des de la CUP defensen que un augment de sous i de càrrecs de confiança no és, en cap cas, garantia de fer millors polítiques i lamenten que la imatge que s’emporti la ciutadania és la d’un pas per la política que serveix per l’enriquiment personal i l’autoprojecció.

«La rebaixa de sous que vau fer fa 4 anys ha aguantat una legislatura», han afirmat. Tot i així, la formació exposa que segueixen estant d’acord amb el que deia el Ramon Font fa 4 anys, quan era regidor a l’oposició enlloc de regidor a govern: «un aspecte que trobem desencertat són els quantiosos diners que rep encara un regidor a dedicació completa. Són molts diners, en l’actual situació de crisi, i coses com aquestes no prestigien la política».

 

Crítiques també al cartipàs de Valls

En relació al cartipàs municipal, des de la CUP lamenten un cartipàs continuista i fragmentat, que sembla reproduir les mateixes dinàmiques que la passada legislatura i «on no veiem per enlloc la renovació promesa». En paraules d’Ester Huguet, regidora de la CUP, «la segmentació ens preocupa perquè podem seguir patint un dels problemes de la passada legislatura: la manca de transversalitat i la poca coordinació entre regidories». En la mateixa línia, des de la formació anticapitalista afirmen que «aquest cartipàs sembla respondre més a un equilibri entre partits i a la necessitat de controlar-se entre ells que a la voluntat de gestionar els grans temes de ciutat».

També en referència al cartipàs, des de la candidatura rupturista lamenten que el nou cartipàs no solucioni alguna de les crítiques que es feien des de l’oposició, com que cada regidoria treballi per la seva banda, espais de pes de l’Ajuntament liderats per gent poc atesa a arribar a consensos. «Aquest és un cartipàs de continuïtat, i ho demostra per exemple una de les dues figures representants al Consell d’Administració del PIUS: una figura que durant aquesta legislatura ha estat incapaç de generar consensos i de donar solució a la situació del nostre hospital».