Imatge dels participants en el concurs de menjar calçots de Valls

El tarragoní David Martín guanya el concurs de menjar calçots de Valls

La Gran Festa de la Calçotada va reunir unes 20.000 persones a la capital de l'Alt Camp

El tarragoní David Martín endur-se aquest diumenge el concurs de menjar calçots de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, que enguany va tornar a omplir els carrers de la capital de l'Alt Camp després d'un any d'absència a causa de la pandèmia. El guanyador va ingerir 192 calçots en tres quarts d'hora, un total de 2,70 quilograms de ceba dolça.

Martín, que en la seva primera participació l'any 2020 va quedar en segona posició, va aprofitar l'absència del barceloní Adrià Wegrzyn —guanyador del certamen 13 vegades— per sumar el seu primer títol. El campió d'aquest 2022, que va menjar 192 calçots, va mostrar-se «molt content» i va explicar que abans del concurs havia sortit a córrer i havia esmorzat un cafè amb llet.

Unes 20.000 persones gaudeixen de la festa

La Gran Festa de la Calçotada de Valls va reunir unes 20.000 persones a la capital de l'Alt Camp, segons va comunicar l'organització. En aquest sentit, és una xifra inferior a la d'edició del 2020, a causa de l'adaptació del programa a la situació pandèmia actual. Així, les degustacions de calçots es van reduir a la meitat, igual que els participants del concurs de menjar calçots, que enguany van ser deu.

El públic assistent a la plaça del Pati va haver de portar mascareta en tot moment, gaudint dels menjadors de calçots, així com del gegant del Calçot de Valls, la Mulassa i el Ball de Gitanes. També van estar presents les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, que van donar inici al certamen amb la construcció dels tradicionals pilars.

El concurs de cultivadors i el concurs de salsa, dues cites que tampoc fallen

El concurs de menjar calçots no va ser l'únic certament de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, ja que també es va celebrar el concurs de cultivadors, que enguany arribava a la 34a edició. El guanyador va ser Francesc Xavier Amill, expresident de la IGP Calçots de Valls, que va explicar que per fer el millor calçot «s'ha de cultivar bé, mimar-lo molt, deixar que faci el seu curs i no voler avançar-lo massa».

Pel que fa al concurs de salsa, que celebrava l'edició número 30, la millor va ser la del vallenc Francesc Invernon.