Les imatges del primer cap de setmana de les Festes Decennals 2021+1 de Valls

Les Decennals de Valls 2021+1, tot un èxit: rècords d'assistència i participació

L'organització de les festes de la capital de l'Alt Camp assegura que s'han superat totes les expectatives

Les festes Decennals de Valls 2021+1 es van tancar aquest diumenge a la nit sent tot un èxit i superant totes les expectatives dels organitzadors. Durant deu dies, entre el 28 de gener i el 6 de febrer, la capital de l'Alt Camp s'ha convertit en epicentre cultural de Catalunya, amb més de 500 actes programats, aconseguint rècords d'assistència i participació.

En aquest sentit, segons han informat aquest dilluns des de l'organització, s'ha recaptat 543.000 euros amb la venda d'entrades, un 5,1% més que les previsions que s'havien fet abans de l'esdeveniment. Concretament, s'han venut 42.272 entrades i 3.200 abonaments, exhaurint les localitats en 18 dels espectacles, entre ells els concerts de Rosario, Oques Grasses o 10 de les Decennals a la Vela Principal.

Però no només els concerts han exhaurit les entrades, també ha passat en els espectacles teatres de Mar Ulldemolins, Ricard Farré o Cristina Murillo. Tot plegat, han convertit les Decennals 2021+1 en «les més participatives i concorregudes de la història», que ha comptat amb 150 periodistes i fotògrafs acreditats a Valls.

L'Oficina Municipal de Turisme de Valls atén més de 5.000 visitants

Un exemple de clar del poder d'atracció de les festes Decennals ha estat que a l'Oficina Municipal de Turisme de Valls ha atès presencialment més de 5.000 persones, sobretot de Barcelona ciutat i demarcació (60%), tot i que també s'han rebut visitants de la resta de Catalunya. Així mateix, també ha arribat públic de la resta de l'Estat i, fins i tot, de l'estranger, com el Regne Unit o la República Txeca.

Segons les dades de l'organització, més de 8.000 persones van assistir a l'acte inaugural de les instal·lacions lumíniques, mentre que el piromusical de cloenda, que va anar a càrrec de la reconeguda Pirotècnica Ricardo Caballer, va reunir prop de 15.000 espectadors. En aquest sentit, les lluminàries de Mariano Light al centre històric i al passeig Tarradelles han atret milers de visitants.

Un altre dels actes més destacats de les Decennals d'enguany va ser la Trobada de Colles Castelleres, la primera després de l'esclat de la pandèmia, que es va celebrar el primer diumenge de festes. Més de 3.000 castellers de 28 colles d'arreu de Catalunya van participar en la multitudinària reunió castellera.

L'antiga església de Sant Francesc, redescoberta després de mig segle

L'organització de les Decennals també ha destacat l'èxit de l'exposició dedicada a la llum '2021+1 Lumens', que ha rebut prop de 6.000 visitants als dos espais de la mostra: 2.680 al Museu de Valls i 3.260 a l'antiga església de Sant Francesc.

Aquest darrer espai, futur equipament públic cultural de la capital de l'Alt Camp, s'ha redescobert en aquestes Decennals després de 50 anys tancat.