Josep Andreu i Albert Batet en la roda de premsa a l'Ajuntament de Valls

Batet i Andreu denuncien que les obres del túnel del Coll de Lilla tenen «finalitat electoralista»

Els alcaldes de Valls i Montblanc han lamentat les paraules d'ahir de la delegada del govern espanyol a Catalunya i asseguren que l'anunci de la construcció del túnel és fruit de la proximitat amb les eleccions generals

L'Ajuntament de Valls ha acollit, aquest migdia, una roda de premsa protagonitzada per Albert Batet i Josep Andreu, alcaldes de Valls i Montblanc. La convocatòria s'ha fet arran de la visita d'ahir de la delegada del govern espanyol a Catalunya a les obres del túnel de l’A-27, al seu pas pel Coll de Lilla. Els dos batlles no van ser convidats a l'acte i Teresa Cunillera va emetre unes declaracions polèmiques sobre els dos consistoris en què va assegurar que «mai s’han posat en contacte amb mi ni he tingut cap reclam ni cap crida per part seva».

Batet diu que les paraules de Cunillera són una falta de respecte sense precedents 

Josep Andreu i Albert Batet han lamentat les paraules de Cunillera i han assegurat que l'anunci de la construcció del túnel és fruit de la proximitat de les eleccions generals. Segons els alcaldes, «l'acte d'ahir demostra una falta de respecte cap a les administracions del territori, en un fet sense precedents i amb una dosi alta d'hipocresia». A més, Batet ha apuntat que el tema de l’autovia A-27 «apareix i desapareix quan hi ha unes eleccions». Andreu ha afegit que en aquest tema «se senten indignats i menystinguts».

Els dos alcaldes es conjuren a favor de l'acabament de les obres

La coincidència dels dos batlles ha estat absoluta. Els ajuntaments de Valls i Montblanc sempre han encapçalat els titulars a l’hora de demanar la finalització de les obres. Andreu ha afegit que «tant Batet com jo mateix, en molts moments, hem demanat la continuïtat de les obres». En aquest sentit, l’alcalde vallenc ha atribuït l’aturada de les obres de l’A-27 com la causa dels molts accidents i l'augment de la sinistralitat al territori. 

Cunillera diu que té una relació poc fluida amb els alcaldes de la zona

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, fent una visita a les obres de l'A-27.
Visita de la delegada del govern espanyol a les obres de l'A-27. | Júlia Giribets

 

Ahir, la delegada del govern espanyol va fer la visita acompanyada del subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, i pel subdelegat del govern a Lleida, José Crespín. Hi va haver absències importants d'alcaldes de la zona com els de Montblanc o Valls. En aquest sentit, Cunillera va reconèixer que les relacions amb els dos consistoris no són gaire fluides. La delegada va afegir a les seves declaracions que «nosaltres hem fet la feina que havíem de fer i estic segura que els alcaldes estan igual de contents que jo, avui».

Cunillera ha reconegut que aquesta és una obra «complexa» que per diverses qüestions ha patit «molts entrebancs». En aquest sentit, va aprofitar per demanar «perdó» als ciutadans per tots els retards i problemes tècnics que ha patit l’obra des que va començar. Segons la delegada, «les obres han començat amb la voluntat que segueixin a un ritme accelerat». Tot i això, veient els antecedents, no es va aventurar a donar terminis ni dates.

També et pot interessar: