El quatre de set amb l'agulla dels Nens del Vendrell.

Segueix el degoteig de baixes a la trobada castellera de les Decennals de Valls

Els Castellers de Sant Cugat, els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt també renuncien a participar-hi a causa de la situació de la Covid-19

Segueix el degoteig de baixes en la trobada castellera de les Decennals de Valls, que tindrà lloc a la capital de l'Alt Camp el pròxim 30 de gener. Aquest dissabte, els Castellers de Sant Cugat, els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt han anunciat que no hi participaran arran de la situació provocada per sisena onada de la Covid-19.

Els saltencs han decidit retardar la seva tornada als assajos a causa de la situació epidemiològica, mentre que la colla de la capital del Baix Penedès i els santcugatencs han justificat la seva decisió pels consells del grup d'experts Covid de la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC), que desaconsella l'activitat castellera.

Tot i això, les Decennals sí que tenen l'aval de la CCCC, en una discrepància entre l'entitat i el seu grup Covid. Aquestes noves renúncies se sumen a les ja anunciades en els darrers dies dels Castellers de Sants, els Castellers d'Altafulla, els Castellers de Santpedor, els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

Els Nens dels Vendrell renuncien a participar «per responsabilitat social»

Els Nens del Vendrell han anunciat la seva decisió amb una publicació a Twitter. En el seu comunicat, els de la capital del Baix Penedès han explicat que, finalment, han declinat la invitació «per responsabilitat social» i per «minimitzar al màxim possible les situacions de risc». Així mateix, han agraït a la Colla Joves Xiquets de Valls i a la Colla Vella dels Xiquets de Valls la seva invitació tot assegurant que esperen retrobar-los «ben aviat».

Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat han confirmat a l'ACN la seva renúncia a les Decennals «tot i que ens feia molta il·lusió». La colla ha justificat la seva decisió perquè han decidit seguir les recomanacions del grup Covid de la CCCC.

Tot i això, el cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, Marcel Serra, ha lamentat que el Departament de Salut i el grup d'experts de la CCCC no s'hagin posat d'acord i que hi hagi «discrepàncies en els criteris» pel que fa a la continuïtat de l'activitat castellera.