El PP denuncia a la Junta Electoral la pancarta dels presos polítics de l'Ajuntament de Valls

La Junta Electoral, mitjançant un comunicat adreçat a l'alcalde de la ciutat, ha ordenat la retirada de tota la simbologia del consistori en un termini màxim de 48 hores

Francesc Caballero, regidor i representant del Partit Popular de Valls, va denunciar ahir dilluns al matí a la Junta Electoral de Zona la pancarta que fa mesos que penja de la façana de l'Ajuntament de Valls, a la plaça del Blat. Caballero, a part de la lona que conté el missatge «Llibertat presos polítics i exiliats», també va denunciar altra simbologia independentista de l'edifici, com llaços, cartelleria, etc.

La Junta Electoral, mitjançant un comunicat adreçat a l'alcalde de la ciutat, Albert Batet, ha ordenat la retirada de tota la simbologia en un termini de 48 hores. En el document, s'exposa que la pancarta i els altres símbols denunciats per part del PP Valls són «un acte que vulnera flagrantment la neutralitat de l'Ajuntament de Valls», i que aquests símbols «exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que concorren en el procés electoral però no de la totalitat de la ciutadania».

Al mateix temps, en l'escrit s'acusa el consistori vallenc d'incomplir la resolució de la Junta Electoral central i de les juntes provincials de «garantir la neutralitat dels edificis públics en període electoral».

 

La primera pancarta, per Santa Úrsula de 2017

L’Ajuntament de Valls va col·locar la primera pancarta sobre els fets posteriors a l’1 d’octubre per la diada de Santa Úrsula de 2017. La pancarta amb el lema ‘Valls amb la Democràcia. Llibertat Jordis’ va presidir la façana consistorial durant uns mesos. Més endavant, i arran dels fets que es van anar succeint a Catalunya, es va substituir el missatge pel de ‘Llibertat presos polítics i exiliats’.

L'estiu passat uns desconeguts van arrencar la pancarta

La matinada del 3 d'agost de 2018 uns desconeguts van arrencar la pancarta que penjava al balcó de l’Ajuntament de Valls i que demanava la llibertat dels presos polítics. L'acte vandàlic va ser denunciat per Albert Batet al seu compte de Twitter. El batlle va afirmar que es tornaria a penjar «les vegades que faci falta».