Pla general de l'entrada principal al Pius Hospital de Valls

S’agreuja el brot de Covid al Pius Hospital de Valls i el personal denuncia la situació a Inspecció de Treball

A dia d’avui ja es voreja el 15% del personal sanitari contagiat, uns 38 treballadors

Arran del brot de coronavirus detectat l’11 de desembre, la situació al Pius Hospital  de Valls s’ha tornat totalment insostenible. En aquest sentit, els representants del  Comitè d’Empresa  del centre sanitari denuncien que «el brot està fora de control i que el personal està completament esgotat, ja que hem de fer torns de 12 hores amb molta  pressió».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

De fet, fa una setmana es van detectar un total de 26 persones positives —21 professionals i 5 pacients—, i a dia d’avui ja es voreja el 15% del personal contagiat  —uns 38 treballadors— i «incomptables els pacients», expliquen.

Pel que fa al funcionament de l'hospital, des del centre sanitari apunten que s’han activat tots els protocols que marca el Departament de Salut en aquests casos i s'han ajornat les visites a consultes externes de pacients que s'havien de visitar amb professionals que s'han hagut d'aïllar. A més, s'han suspès les visites i acompanyaments dels pacients ingressats o del sociosanitari i  s'han reorganitzat  els torns per poder continuar oferint tots els serveis del centre hospitalari.

Alhora, des de l’Ajuntament de Valls  expliquen que «hi ha un seguiment estret de la situació i que s’està en contacte permanent amb la direcció del Pius». En aquest sentit, «hi ha un control rigorós  de la situació amb cribratges continuats i intensius, tant als professionals com als pacients del centre», detallen fonts municipals.

«No s’aplica el protocol de CatSalut»

No obstant això, el Comitè d’Empresa del Pius Hospital de Valls, mitjançant un comunicat, ha advertit que no s’aplica el protocol que CatSalut  estableix que en una situació com l’actual, en el qual s’han de dur a terme totes les mesures de sectorització d’espais per ubicar les persones positives en zones separades i establir circuits per als treballadors, i a dia d’avui al Pius encara «es continua amb la política de compartir personal pels diferents serveis, que lògicament estenen la contaminació».

Davant d’aquesta situació, el comitè ha denunciat a Inspecció de Treball de Tarragona i la delegació territorial de Salut el rebrot en residents i treballadors que es va produir a la residència Alt Camp el passat dia 20 de novembre i també l’actual brot del Pius Hospital de Valls.

Segons informava TarragonaDigital la setmana passada, l’origen del brot podria ser un cas asimptomàtic  d'un acompanyant d'algun dels pacients.