Platea del Teatre Principal de Valls

Els Teatres de Valls inverteixen en una destacada renovació tècnica

L'import total de la inversió és de 117.239 euros

Els Teatres de Valls estan immersos en els treballs de reforma dels seus equipaments escènics i es preveu una actuació major en el cas del Centre Cultural. El conjunt de la sala i la caixa escènica del teatre lluiran una nova imatge, amb els treballs de pintura que s'hi estan duent a terme.

S'enfosquirà tant el pati de butaques com l'escenari, fins ara de colors clars. Aquesta actuació permetrà que els espectadors puguin mantenir una major atenció en les representacions teatrals dins la caixa negra. Alhora, segueix la línia iniciada ara fa uns anys, amb la renovació íntegra de les butaques i la grada. Es vol dotar el Centre Cultural d'un caràcter menys polivalent i més permanent o escènic.

També es procedirà a la renovació total del terra de l'escenari, una instal·lació que data de l'estrena de l'equipament. En el mateix sentit, també vestirà de color negre el conjunt de la caixa escènica. La renovació del terra escènic suposarà una inversió de  16.883 euros. L'escenari també estarà dotat d'un nou linòleum, material emprat per a muntatges de diverses característiques, especialment en el món de la dansa i la coreografia.

La primera fase de treballs de millora i manteniment culminarà amb la instal·lació dels nous telons i cortinatges, que s'han renovat de manera completa en tots dos teatres. Aquesta actuació ha estat adjudicada a l'empresa BTM Sound per un import de 31.239 euros. Permetrà renovar totalment les prestacions i la imatge tant de la sala d'espectadors com de l'interior de la caixa escènica d'ambdós equipaments.

Completaran els treballs l'adquisició de nous equips tècnics pels teatres, amb una previsió d'inversió de 46.900 euros. La totalitat d'actuacions d'aquesta primera fase, d'un import de 117.239 euros  s'han finançat a partir de l'aplicació de romanents de tresoreria de Xarxa de Cultura  de Valls, per valor de 86.000 euros.

La segona fase

Es preveu que la segona fase de treballs d'actualització dels  Teatres de Valls contempli, entre d'altres actuacions, la renovació total de la il·luminació LED del Centre Cultural. També es procedirà a la renovació del sistema de climatització del mateix espai.

Per tal de fer compatibles tots els treballs de manteniment i amb la vista posada en les  Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, la programació estable dels Teatres de Valls sofrirà algunes alteracions.

Així, el Teatre Principal  serà l'escenari de la programació d'espectacles del Festival Guant, del cicle nadalenc i de les activitats pròpies de les entitats i associacions locals. El Centre Cultural només acollirà els actes de Cultura Participativa. No acollirà programació estable fins al cicle candeler, en una cartellera que es donarà a conèixer properament.