Parades de llibres i persones en un carrer per Sant Jordi

Un Sant Jordi com els de sempre: Valls anuncia com serà la diada de 2022

El programa d'actes de Sant Jordi, entre el 18 i el 24 d'abril, es completarà amb les activitats que impulsin les entitats

Valls ja es prepara per celebrar una Diada de Sant Jordi  com les de sempre. Així, i després de dues edicions adaptades per la pandèmia de la Covid-19 (amb la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa el juliol de 2020 i amb el Sant Jordi en format descentralitzat del passat 23 d'abril de 2021), aquest any la cita cultural retrobarà el Pati. Ho farà en el seu format tradicional, lloc on s'hi ubicaran les parades dels professionals del sector del  llibre i de la rosa.

Durant la cita, i com és costum, també es podrà gaudir dels estands de les diferents entitats del  teixit associatiu  vallenc, que en aquest cas s'ubicaran en les immediacions de la plaça i en els carrers adjacents a la mateixa. D'aquesta manera Valls retroba la tradició en la celebració de la Diada de Sant Jordi, que aquest any tindrà lloc en cap de setmana, i que s'espera que sigui una jornada dinàmica i  participativa.

Les autoritzacions per a la instal·lació a la via pública de les diferents parades ja es poden sol·licitar fins al proper  6 d'abril  seguint les indicacions del ban municipal (descarregar), on s'indiquen tots els detalls.

Al seu torn, el programa d'actes de Sant Jordi, entre el 18 i el 24 d'abril, es completarà amb les activitats que impulsin les entitats. En aquest sentit, les entitats i agents culturals que així ho desitgin també poden trametre els actes organitzats emplenant el formulari d'actes, enviant-lo a l'adreça de correu electrònic cultura@valls.cat fins al proper 27 de març. Totes les activitats rebudes formaran part del programa d'actes en format digital web i es difondran a través dels diferents canals d'informació municipals.

Sol·licitud d'instal·lació de parades

Tal com indica el ban, on s'especifiquen tots els detalls normatius, aquelles persones físiques o jurídiques que desitgi ocupar la via pública entre les 8.00 i les 21.00 h del dia 23 d'abril de 2022 amb parades de roses, llibres o altres productes relacionats amb aquesta celebració, ja poden realitzar la pertinent sol·licitud  fins al 6 d'abril de 2022, presentant el model normalitzat al registre general d'entrada de l'Ajuntament, per via presencial o telemàtica.

Addicionalment, i en aquest cas només per als professionals del sector del llibre i de la  rosa que així ho desitgin, aquest any també s'autoritzarà la instal·lació de parades davant dels mateixos establiments en la jornada prèvia i posterior, els dies 22 i 24 d'abril.