Assistents a la roda de premsa

Digues bon dia: Valls inicia una campanya per promoure el català als comerços i restaurants

Tot i que el català és la llengua emprada per la majoria de comerciants de la ciutat, és habitual expressar-se en castellà amb interlocutors que empren aquesta llengua

L'Ajuntament de Valls, l'entitat Comerç de Valls i la Plataforma per la Llengua impulsen la  campanya 'Digues Bon dia'. La iniciativa vol promoure l'ús del català als establiments comercials i de restauració de la ciutat com a llengua inicial.

Tot i que el català és la llengua emprada per la majoria de comerciants de Valls, és habitual expressar-se en castellà amb interlocutors que empren aquesta llengua, i ara amb la campanya es vol canviar aquesta situació.

Les regidories d'Educació i Política Lingüística i de Comerç i Turisme, conscients que la  fidelitat  a la llengua catalana va perdent pes, promouen aquesta iniciativa en col·laboració amb Comerç de Valls. Té per objectiu principal apoderar els comerciants vallencs a mantenir-se parlant en català en les converses amb la clientela.

Aquesta és una campanya que la Plataforma per la Llengua va idear amb la intenció de promoure l'ús de la llengua pròpia en espais quotidians  com les botigues i els bars i els restaurants.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Valls es posa en contacte amb els comerços i els establiments de restauració  per tal que s'adhereixin a la campanya 'Digues Bon dia' i enganxin uns adhesius identificatius a les portes d'accés als seus establiments per animar els comerciants i la clientela a parlar en català.