Marc Ayala al Museu de Valls

Dimiteix Marc Ayala, el regidor de Cultura de Valls, pel presumpte cas d'abús sexual

Dimarts dia 3 de maig va ser detingut per un presumpte cas d'abús sexual a un menor de 13 anys

Marc Ayala ha anunciat la seva dimissió com a regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls. El polític ha donat a conèixer la notícia hores després de la seva detenció pel presumpte cas d'abús sexual a un menor de 13 anys

Mitjançant un comunicat, l'Ajuntament de Valls ha explicat que a causa del procés judicial i de la causa que hi ha oberta, Ayala ha decidit renunciar als diferents càrrecs públics que ocupa.

El consistori vallenc ha manifestat, com a principis fonamentals, «el respecte a la presumpció d'innocència, així com a la defensa dels drets de les persones afectades per aquest cas».

Així mateix, també expressa en el comunicat «el màxim respecte a la investigació oberta i al procés judicial que se’n pugui derivar i espera que, amb la màxima celeritat, es conegui tota la veritat en relació als fets denunciats».

En aquest sentit, ha estat regidor per  Junts per Valls durant 7 anys, des de 2015, i ha estat el portaveu del seu grup al consistori vallenc. Així mateix, també ha estat diputat a la Diputació de Tarragona.

Llibertat amb càrrecs

El quart tinent d'alcalde i  regidor de Cultura  de l'Ajuntament de Valls, i també diputat a la Diputació de Tarragona, va ser detingut ahir a dimarts dia 3 de maig per un presumpte abús sexual a un menor de 13 anys. 

Avui dimecres dia 4 de maig ha quedat amb llibertat amb càrrecs al voltant de les 13.00 hores, després de passar a disposició judicial als Jutjats de Valls. Poques hores després, segons ha pogut saber TarragonaDigital, tornava a ser detingut.

Als voltants de les sis de la tarda, després de prestar declaració per aquests fets, Marc Ayala era definitivament posat en llibertat amb càrrecs. L'acusació ha demanat presó preventiva per l'encara regidor de l'Ajuntament de Valls.

El jutjat de guàrdia d'instrucció 2 de Valls, finalment, en decretar la seva llibertat, li ha posat mesures cautelars. En aquest sentit, el jutge li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del territori, a més de comparèixer al jutjat sempre que sigui requerit.

En el moment dels fets, l'acusat tenia 27 anys i hauria mantingut una relació d'abús amb un menor de 13 anys. Actualment, el menor de 13 anys té 20 anys i el regidor de Cultura, 33. 

Tot i això, en la seva declaració, Ayala ha assegurat que va tenir una relació sentimental i relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan ja tenia setze anys. En la seva declaració, només ha contestat al seu advocat.

L'acusació particular havia demanat presó preventiva, mentre que la fiscalia ha demanat una ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima.

Surten presumptes casos a la llum

Després de l'esclat d'aquesta notícia, en les últimes han sortit més informacions sobre el cas. L'ARA, qui ha avançat la informació, assenyalava que hi hauria més d'una persona afectada.  Presumptament, les relacions s'iniciaven a través del Grup de Teatre de Valls, «on entrava en contacte amb els adolescents i hi establia un vincle de confiança».

A més del cas denunciat, el regidor vallenc presumptament també hauria abusat d'un menor de 14 anys que hauria conegut a través dels assajos per al Pessebre Vivent.

El citat mitjà assegura que Ayala va mantenir relacions sexuals amb aquesta persona a casa seva, quan ja era regidor. Una de les presumptes víctimes assenyala a l'ARA que «quan sortíem, em deia 'no diguis res'».

«El tenia idealitzat», admet ara, amb la perspectiva dels anys i sent conscient que hi ha altres  persones afectades.