Operaris treballant al polígon industrial de Valls

Els empresaris reclamen un Pla de Xoc per millorar el Polígon Industrial de Valls

Durant els primers mesos de 2022 s’han pogut observar les primeres actuacions de millora de la zona

L'Associació d’Empresaris i Empresàries del Polígon Industrial de Valls vol millorar l’estat del polígon i ajudar a les  empreses a ser més competitives. El primer objectiu que s’ha marcat l’ASSEM és fer un pla de xoc per tal de millorar i solucionar les principals problemàtiques que afecten la zona.

En aquest sentit, ja s'han dut a terme diferents reunions  amb les administracions implicades en la conservació del polígon. En concret, amb els diferents grups municipals de l’Ajuntament, la UPIC, altres associacions empresarials de Polígons Industrials i les empreses implicades.

De fet, les inversions al polígon ja han començat i ja s’han aconseguit els primers  compromisos i l’inici de les primeres actuacions. Algunes de les millores, segons l'associació, ha estat el compromís que ha adoptat l’Ajuntament de Valls per invertir en la renovació de tot l’enllumenat del polígon en un període de quatre anys en quatre fases. També s'ha dut a terme la signatura del contracte per part de l’Ajuntament  amb l’empresa instal·ladora de la primera fase de la il·luminació.

Compromís municipal

«A l’espera que arribin els materials, ja està tot formalitzat per tal que la instal·lació comenci un cop arribin els materials», expliquen des de l'ASSEM». També hi ha sobre la taula el compromís per part de l’Ajuntament de treure la licitació de la segona fase de la il·luminació durant aquest mes de maig per tal que la instal·lació de la segona fase comenci el mes d’octubre de 2022.

Alhora, es preveu que l’any 2023 es realitzi la tercera fase i l’any 2024 la quarta fase. En això, s'ha dut a terme una reunió amb els representants de tots els grups polítics municipals per tal de reforçar el compromís de cada partit envers el polígon.

Persones al Polígon Industrial
Imatge de la visita d'obres | Cedida

La segona setmana de maig també es van iniciar els treballs de neteja dels solars buits de titularitat municipal i els espais de jardineria i via pública que estaven plens de deixalles i residus. Alhora s'ha iniciat el procés de licitació per import de 100.000,00 euros per l’asfaltatge del carrer Curtidors i la part que falta del carrer Artesans, per tal d'iniciar les obres durant el tercer trimestre de l’any 2022.

Neguit per la gestió dels residus

Per altra banda, «hem mostrat el neguit del teixit empresarial del Polígon Industrial de Valls envers la  gestió de residus i la brossa i hem demanat que es replantegi la gestió de la recollida de residus per tal de fer-la més eficient», exposen els empresaris.

Paral·lelament a l’exigència d’aquestes actuacions immediates, també s’ha presentat a l’Ajuntament una proposta per fer un estudi diagnòstic de l’estat actual del Polígon i un pla d’acció per tal de buscar solucions a les problemàtiques que pateixen les empreses al dia a dia. De cara al futur s’està treballant en projectes més estratègics per planificar el polígon del futur, per modernitzar-lo i convertir-lo en un Polígon Eco-sostenible de referència, segur i confortable per treballar-hi.