Imatge d'una de les torres elèctriques que ha millorat Endesa a les comarques de l'Alt i el Baix Camp

Les actuacions d'Endesa a l'Alt i el Baix Camp per reduir les electrocucions d'ocells

Les intervencions s'han realitzat als municipis d'Alcover, l'Albiol, Mont-ral i la Selva del Camp

Endesa ha adequat recentment un total de 35 suports repartits entre els termes municipals d’Alcover i Mont-ral (Alt Camp) i l’Albiol i la Selva del Camp (Baix Camp). Segons ha explicat la companyia en un comunicat, aquesta iniciativa s'ha fet «seguint la política de sensibilització mediambiental en matèria de protecció de l’avifauna».

En aquest sentit, des de la companyia s'ha assenyalat que «la iniciativa s’emmarca en el Pla Avifauna 2021, un pla que complementa el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya l’any 2020 per a reduir el risc d’electrocució i col·lisió d’ocells a la xarxa». Endesa ha recordat que aquest conveni «és el primer compromís d’aquestes característiques».

Endesa ha recordat que durant l’any 2020 va adaptar un total de 137 suports a les sis comarques que conformen el Camp de Tarragona amb una inversió total de 479.500 euros.

Les actuacions executades a l'Alt i al Baix Camp

La reforma realitzada per Endesa a l'Alt i el Baix Camp ha consistit a instal·lar diferents elements de protecció en tres torres elèctriques de 25 kV. En aquest sentit, aquests elements inclouen fundes aïllants, just abans i després de la cadena d’aïlladors, així com en tots els ponts per tal de reduir el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o n’aixeca el vol.

La companyia elèctrica ha explicat que aquestes actuacions estan encaminades a protegir l’avifauna, però també suposen una millora en la seguretat global de la línia. Per això, les millores executades beneficien «també la totalitat dels clients que en depenen, ja que un impacte d’un ocell al cable pot provocar una interrupció del servei».

Segons ha explicat Endesa, les actuacions afecten de manera directa a 753 clients, i de manera indirecta, a tota la xarxa, «reforçant la xarxa elèctrica de la comarca i incrementant la seva seguretat i resiliència».