Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Envien a presó un jove acusat d'intentar matar la seva parella a Valls

Els Mossos d'Esquadra creuen que l'arrestat, de 20 anys, també va protagonitzar atacs violents contra diverses persones

Directe cap a la presó. Aquesta és la decisió que ha pres una jutgessa de Valls respecte a un jove detingut pels Mossos d'Esquadra. Se l'acusa de diversos delictes a Valls, tal com explica el Diari de Tarragona. A banda d'atacs violents a persones, amenaces, danys o desordres públics, entre d'altres, també li imputen l'autoria d'un intent de matar la seva parella sentimental enmig del carrer.

El detingut és un jove de 20 anys, que ja havia estat a la presó per altres episodis delictius. I és que, malgrat la seva joventut, el detingut compta amb diversos antecedents delictius, segons detalla l'esmentat mitjà. El passat octubre, el jove va sortir de la presó, on s'hi trobava per haver comès delictes com robatoris violents o sostracció de vehicles. Aquests fets van tenir lloc fa gairebé un any, el desembre del 2020.

Ja en llibertat, el noi es va dedicar a escampar la por pels carrers de Valls. Segons els Mossos d'Esquadra, en menys de dos mesos el jove ha comès diversos atacs a persones, a mobiliari i a agents de l'autoritat. Els atacs van ser tan sonats -d'alguns d'ells hi ha vídeos que es van fer virals a les xarxes socials-, que molta gent de la població estava al cas d'aquests incidents i de l'alarma social que va generar.

A més, alguns dels delictes del qual l'acusen els hauria comès juntament amb altres persones. De fet, pel mateix cas hi ha un altra persona detinguda, que haurà de comparèixer avui als jutjats. Té 18 anys i és veí de Cabra del Camp.

Diversos atacs a persones

Des que va sortir de la presó el passat mes d'octubre, el currículum delictiu del jove va augmentar significativament. Ja el dia 23 d'octubre, l'arrestat va colpejar amb un objecte contundent el cap d'un home. Aquesta agressió l'hauria comès sol i s'hauria produït a l'avinguda President Tarradellas en el marc de la Fira de Santa Úrsula.

Ja el 15 de novembre, hi va haver una nova agressió. En aquest cas, el jove va agredir amb una cadira d'un bar un home, que era la mateixa víctima que l'atac del 23 d'octubre. A diferència d'aquell atac, aquest sí que l'hauria comès acompanyat d'una altra persona. A més, van causar destrosses al local i al vehicle de l'agredit, mentre els clients auxiliaven la víctima.

Tal com relata el Diari de Tarragona, el següent atac el van perpetrar quan no havien passat ni 24 hores de l'agressió amb la cadira. En aquesta ocasió, els dos pressumptes delinqüents haurien actuat amb l'ajuda d'una tercera persona. Tots tres, haurien intentat agredir dues persones amb pals i un ganivet de grans dimensions. Tot i que les víctimes van poder amagar-se en un establiment del carrer del Portal Nou, els atacants van poder agredir-les violentament i causar danys al local en qüestió.

A més, un dels suposats delinqüents va passejar-se pels carrers de la ciutat amb el ganivet en qüestió a la mà. Una vegada més, les imatges van córrer com la pólvora a les xarxes i els Mossos van poder detenir el tercer implicat la nit del 20 de novembre. Es tracta d'un altre jove de 20 anys, la nacionalitat espanyola i veí de Valls.

Intent de matar la parella sentimental

Diumenge passat, a la zona del Fornàs, el detingut va fer pas més i va intentar matar la seva parella enmig del carrer, segons defensen els Mossos d'Esquadra. El jove hauria esperat la seva parella a baix a casa per agredir-la amb un objecte contundent. A la noia li van haver de posar punts al cap per un tall causat per l'atac. Al terra s'hi va trobar un tros de navalla.

Això va precipitar que els Mossos muntessin un ampli operatiu per detenir-lo el dijous passat. Hi van participar més de 30 agents de la policia catalana i també de la Policia Local de Valls. Es buscava els dos principals agressors i confiaven atrapar-los en alguns dels 3 domicilis que tenien localitzats. Allí no els van trobar i, a partir de les sospites, el dispositiu es va ampliar a Alcover i Cunit. 

Els van acabar trobant en aquesta localitat del Baix Penedès, on es van entregar quan van veure l'ampli dispositiu policial muntat. Dissabte, es va decretar el seu ingrés a presó, a l'espera de comparèixer pels altres delictes que se li imputen, com atemptat a l'autoritat, amenaces, danys, conducció sense haver tingut mai el permís de conduir, desordres públics i dos delictes de lesions greus. 

Tot i això, la investigació dels Mossos continua en marxa i els agents no descarten que la causa es pugui ampliar amb la imputació de més delictes.