Imatge de la roda de premsa d'ERC i Compromís per Valls per valorar els resultats electorals.

ERC i Compromís per Valls veuen «molt difícil» un pacte amb el PSC però parlaran amb tots els partits per formar govern

Des de la coalició afirmen no estar satisfets amb els resultats electorals però valoren positivament la feina feta en aquesta passada legislatura a l'Ajuntament en el govern d'Albert Batet

ERC i Compromís per Valls  han valorat aquest dijous al matí els resultats electorals obtinguts per la coalició el passat diumenge, un cop els han pogut analitzar amb calma.

El líder de la candidatura, Jordi Cartanyà, ha admès que «no estem satisfets amb els resultats perquè aspiràvem guanyar» i considera que potser, un dels factors que han fet que no fossin la força més votada a Valls és perquè «no hem estat capaços de connectar amb l’electorat per explicar les nostres propostes».

Un altre dels motius que creuen que ha fet que el resultat no fos el desitjat és  la coincidència amb les eleccions europees el mateix dia. «Això pot haver provocat alguna dificultat a l’hora de votar coses diferents en dues urnes», ha dit.

Tot i això, des de la candidatura s’han mostrat satisfets perquè «hem estat el partit que més creix en vots, hem aconseguit mobilitzar més electorat i que hi hagués més gent que canviés el vot».

Següent pas: parlar amb els altres partits

Un cop analitzats els resultats electorals, ara toca veure qui formarà el proper govern municipal de Valls. Cartanyà ha explicat que «estem oberts a parlar amb tothom i treballar per a un projecte de ciutat».

Tot i que el pacte que sembla més probable és el que hi ha actualment (Junts per Valls i ERC), els regidors de Cartanyà també serien majoria si pactessin amb la CUP i el PSC, un acord que sembla poc factible.

El mateix Cartanyà ha afirmat que «veig difícil un acord amb aquells que han fet possible que tinguem companys a la presó», referint-se al PSC, però ha reiterat que parlarà amb totes les formacions polítiques, sense descartar-ne cap. «Hi ha moltes coincidències en els diversos programes electorals».

Tot i això, ha posat de manifest que al capdavant del PSC de Valls «hi ha una persona amb actituds que ens han fet sentir malament,  donant poc caliu a les famílies dels presos, per exemple».

Jordi Cartanyà no ha volgut desvelar si el seu soci preferent per governar és Junts per Valls, guanyadors de les eleccions municipals, però ha dit que l’acord que van fer les dues formacions per governar Valls l’any 2015 ha estat molt positiu i molt productiu per a la ciutat. «Hem de parlar del projecte que tenim de ciutat i veure què tenim en comú», ha conclòs.