Passeig de l'Estació de Valls

Ja és història: Esborren el tram del carril bici del passeig de l'Estació de Valls

L'aspecte de l'obra va causar un fort rebuig entre la ciutadania i l'alcaldessa va ordenar la paralització del projecte

El carril bici  de Valls, en el tram del passeig de l'Estació, ja és història. Aquesta setmana, diferents operaris estan duent a terme les tasques de  neteja  del ferm de la via, on s'havia pintat amb pintura blanca, a les rajoles de l'interior del passeig, un carril que ocupava bona part de l'espai central i que donava preferència a les bicicletes i patinets per sobre dels vianants.

L'aspecte de l'obra va causar un fort rebuig entre la ciutadania i els establiments de la zona, ja que té un gran impacte estètic i logístic en l'ordenació urbanística de l'espai. De fet, durant setmanes les xarxes socials s'han omplert de fotografies i publicacions de protesta que van dirigides, en la majoria de casos, a la regidoria de Mobilitat  de l'Ajuntament de Valls, que gestiona Esquerra Republicana de Catalunya. 

L'alcaldessa ordena la paralització de les obres

Arran de la forta oposició ciutadana al projecte, l’Ajuntament de Valls va anunciar el passat 2 de juny que ordenava aturar l’execució de les obres de creació del carril bicicleta que havia d’enllaçar l’estació d’autobusos, passeig de l’Estació i el barri del Fornàs.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, de Junts per Valls, va ordenar la paralització del projecte després d’informar-ne a les regidories de Mobilitat i d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat que impulsaven el projecte.

El consistori, després de comprovar el resultat de les obres, assegura que «procedirà ara a  revisar  tècnicament tots els aspectes del projecte en la totalitat dels trams».