Imatge d'una dona gran parlant per telèfon

Torna l'Escola de Persones Cuidadores de Valls

L'objectiu és proporcionar les habilitats necessàries a les persones cuidadores per millorar la qualitat de vida de la persona dependent

Després d'un any d'aturada forçada amb motiu de la pandèmia, arriba la quarta edició de l'Escola de Persones Cuidadores de Valls. Aquesta iniciativa municipal sorgeix a través del grup de treball Salut Comunitària. És impulsat pel Pla d'Acció Comunitària Inclusiva  de la regidoria i l'EAP Valls Urbà.

Aquest grup està format per la Fundació Vilaniu, el Patronat Municipal d'Esports, el Centre de Salut Mental de Valls – Institut Pere Mata, Creu Roja i les Farmàcies de Valls.

El seu objectiu és proporcionar les habilitats necessàries a les persones cuidadores per millorar la qualitat de vida de la  persona dependent. També, posar al seu abast eines per viure positivament l'experiència de cuidar als altres.

Les sessions d'aquest curs s'iniciaran el dilluns 17 de gener del 2022 i s'allargaran fins al 16 de maig. Consten de dues hores setmanals que es duran a terme els dilluns a la tarda, de 15.15  h a les 17.15 h. Es fan a les dependències del Centre d'Atenció Primària Valls Urbà.

Durant el curs, els participants podran adquirir coneixements sobre la  mobilització  dels malalts, suport psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris disponibles. Així com aspectes legals sobre l'atenció al malalt dependent.

Aquesta formació  va a càrrec de professionals de l'àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials. Per fer la inscripció a aquest curs gratuït cal adreçar-se al CAP de Valls. Les inscripcions al taller es podran fer fins al divendres 7 de gener de 2022.