Escultura a Valls

Andorra la Vella oferirà una gran escudellada a la ciutat de Valls

Tindrà lloc el proper diumenge 20 de març a les 13.00 h a la plaça de l'Oli

L'Ajuntament de Valls i el Comú d'Andorra la Vella  organitzen el proper diumenge 20 de març una gran escudellada popular a la capital de l'Alt Camp. L'activitat, que coincideix amb els 55 anys d'agermanament de les dues ciutats, forma part dels actes d'intercanvi de tradicions que les dues poblacions mantenen des de 1967.

La festa gastronòmica es celebrarà a la  plaça de l'Oli  a les 13.00 h. L'organitza la Confraria d'Escudellaires d'Andorra La Vella. Els tiquets per a l'escudellada, al preu de 7 euros, es poden adquirir de forma anticipada a partir d'aquest dijous, 3 de març, a l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme, ubicada al carrer de la Cort número 3.

El mateix dia 20 de març a partir de les 12.00 h es podran comprar a la plaça de l'Oli. La compra del tiquet  inclou la degustació d'escudella, un plat de ceràmica commemoratiu de l'agermanament, una cullera de fusta, pa i vi.

A començament dels anys 70, uns amics de l'avinguda Meritxell d'Andorra La Vella que celebraven el dia de Sant Antoni van decidir festejar-ho a l'entorn dels seus negocis oferint escudella i carn d'olla als veïns i conciutadans. Era, en certa manera, la recuperació d'una tradició centenària que se celebrava per la festivitat de Sant Antoni. S'acostumava a repartir menjar entre els andorrans de la Parròquia.

Més tard, i a causa de la multitud que s'aplegava en aquell punt, es va decidir traslladar la celebració al centre d'Andorra la Vella. Primer a la plaça Rebés i després a la plaça del Poble. A partir de llavors es constituí la  Confraria d'Escudellaires, responsables de l'Escudella de Sant Antoni d'Andorra la Vella. 

Cinquanta anys després s'ha convertit en una  tradició que ha arrelat amb vigor en el calendari de festes d'Andorra La Vella i ara també de la ciutat de Valls.