Platea del Teatre Principal de Valls

L'Escola de Dansa Adagi de Valls estrenarà l'espectacle 'La Boda' per les Decennals

S'estrena al Teatre Principal el dijous 3 de febrer, després de reunir els artistes per Nadal per treballar l'obra en conjunt

Les properes Festes Decennals 2021 + 1  comptaran amb l'estrena de La Boda, l'espectacle coreogràfic de l'Escola de Dansa Adagi  de Valls al Teatre Principal. Aquesta peça de dansa contemporània s'inspira en la sarsuela La Boda de Luis Alonso. Converteix la clàssica picaresca d'amor en un espectacle en què els ballarins són autèntics canals d'expressió d'emocions com l'amor, la incertesa, els dubtes, el neguit, l'alegria, la convivència o la por.

La Boda de l'Adagi de Valls serà interpretada per exalumnes que actualment es troben desenvolupant la seva carrera professional a diferents centres de formació d'Europa i els Estats Units. A ells s'hi sumaran alumnes de l'actual cos de ballarins del centre. És la primera proposta de dansa que s'anuncia per la celebració de les Decennals 2021+1, seleccionada pel grup d'arts escèniques de la comissió artística. En total, uns 16 ballarins i ballarines d'entre 15 i 21 anys.

La situació sanitària ha obligat a adaptar el treball de les peces en funció de les possibilitats de mobilitat dels intèrprets. La varietat de composicions per a duets, solistes i grups més grans, ha permès que s'avanci en moltes d'elles. Poc temps després s'estrenarà al Teatre Principal, el dijous  3 de febrer, amb motiu de les Festes Decennals 2021+1.

L'obra parteix d'una primera proposta coreogràfica més senzilla presentada al Teatre Fortuny de Reus l'any 2019. Davant l'èxit i les bones crítiques rebudes, Roser Carbonell, directora de l'Adagi, va apostar per fer un treball d'ampliació coreogràfica. Això permet oferir a Valls una experiència cultural innovadora i significativa, tant pel que fa al contingut coreogràfic com pel que representa la comunió d'intèrprets novells i joves promeses.

L'escola Adagi ha adaptat aquesta obra per a dansa contemporània de la mà de Mònica Cervantes, professora de dansa clàssica i contemporània. Ella ha treballat en diverses companyies a Espanya i als Estats Units. Ha estat guanyadora de diversos premis internacionals com a coreògrafa i intèrpret, entre els quals destaquen "Llardó" en el Festival de Dansa de València i "3 Arts" als Estats Units.

Al capdavant de la trama, Carlota Batalla Carbonell assumirà el paper de la núvia. La ballarina vallenca acaba de ser admesa a la Jove Companyia de Dansa de l'Institut del Teatre (IT Dansa). Compaginarà, en els propers mesos, els assajos per a La Boda amb la seva dedicació als projectes professionals d'aquesta institució.