Assistents a la roda de premsa d'avui

Valls estrenarà un espectacle familiar sobre els valors dels castells per la Fira de Santa Úrsula

Els creadors realitzaran una residència tècnica i artística al Principal abans de l'estrena

La Fira de Santa Úrsula de Valls comptarà amb l'estrena d'un  espectacle familiar titulat Candela, la de la colla dels estels. Hi participen creadors i artistes de les tres comarques que integren el Camp de Tarragona. La presentació tindrà lloc la setmana del 18 d'octubre al Teatre Principal. Es tracta d'una coproducció de la Xarxa de Cultura de Valls, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

La petita Candela, amant dels castells, serà la protagonista del nou espectacle que l'actriu i narradora Montserrat Cebrián Sabat ha creat i per al qual ha escrit el text. Juntament amb Joan Reverté, de la companyia L'Invisible Titelles, treballen per oferir una sessió dinàmica, amb narració, teatre i titelles que parli de l'essència dels castells.

 

L'obra vol posar l'accent en els valors que hi ha al darrere del fet casteller i de les agrupacions castelleres. Estarà adreçada a nenes i nens a partir de 3 anys, però podran gaudir-lo totes les persones amants de l'esperit casteller i dels espectacles familiars, sense límit d'edat.

 

Per la seva banda,  Arnau Colom Recasens  ha creat la petita Candela, que en realitat és un titella molt tendre i expressiu, que lluirà el vestuari creat per Viki Tomàs. Aquesta modista també ha dissenyat i cosit el vestuari dels dos actors. La factoria L'Invisible Titelles ha construït els decorats i els accessoris necessaris per a la posada en escena.

 

La peça compta amb dues cançons compostes especialment per a l'obra per part de l'autora del text, Montserrat Cebrián. Tambe amb les versions adaptades dels tocs més representatius de la seqüència ritual castellera. Aquestes peces seran enregistrades per la formació La Kobla d'en Taudell i tota la banda sonora serà pregravada i mesclada a l'estudi Dr Dubwiser per Joan Pere Jordi Imbert.

 

Finalment, la il·lustradora Lídia Montalà Espinosa i el dissenyador Diego Molina Burch, ambdós vallencs, gesten la imatge gràfica de l'espectacle. Es traduirà en el cartell corresponent i que contribuirà a la seva difusió tant per la Fira de Santa Úrsula com en les actuacions posteriors que la companyia obtingui.

 

En aquesta coproducció participen les tres comarques integrants del Camp de Tarragona. Concretament els creadors procedeixen dels municipis de Cambrils, Mont-roig del Camp, Tarragona i Valls. Segueix la línia de presentar espectacles d'arts escèniques i musicals amb referències castelleres que Valls ha programat la darrera dècada.