Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
museu-valls

El Museu de Valls acull l'exposició Realisme(s) a Catalunya, 1917-1936

Aquest projecte és una iniciativa dels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa

museu-valls
L'exposició ha estat comissariada per Mariona Seguranyes | Albert Oliva

El Museu de Valls acull, fins al 19 de gener de 2020, l'exposició Realisme(s) a Catalunya, 1917-1936. Del Picasso clàssic al Dalí surrealista que explora la influència europea en el retorn de l'art català al realisme en el període d'entreguerres. La proposta presenta obres de Picasso, Dalí, Joan Miró, Joaquim Sunyer, Ángeles Santos, Josep de Togores i Feliu Elías, entre molts d'altres.

Aquest projecte és una iniciativa dels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa (Olot), impulsada a través de la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya, i està comissariada per la historiadora de l'art i Doctora en Humanitats Mariona Seguranyes.

L'exposició suposa una prospecció i anàlisi d'un dels moments més fascinants i complexos de la història contemporània, com és el període entre les dues guerres mundials, des d'una òptica catalana.  La mostra relata les trobades i divergències dels creadors catalans entre el final de la Primera Guerra Mundial i l'esclat de la Guerra Civil espanyola, sacsejats per les grans transformacions socials i polítiques del moment.

Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista està estructurada en quatre àmbits: Antecedents d'un classicisme modern (1905-1914); A la recerca de les noves figuracions (1917-1936); Pintors catalans sota la influència de Picasso; i Metafísica, surrealismes i logicofobisme.

Obres de diferents col·leccions privades i públiques

L'exposició inclou obres i documentació procedents del Museu Picasso de Barcelona, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu de Montserrat - Abadia de Montserrat, Biblioteca Museu de Vilanova i la Geltrú, Museu d'Art Jaume Morera, Lleida, Museu d'Art de Sabadell, Fundació Abelló de Mollet del Vallès, Fundació Palau de Caldes d'Estrac, Museu de Valls, Museu de la Garrotxa, Olot, Museu d'Història de Girona, Alfolí de la Sal - Museu de l'Escala, a banda de diverses col·leccions particulars.