orgue-valls

Encara falten padrins per valor de 40.000 euros per fer realitat l'Orgue de Valls

La Comissió Ciutadana fa una crida a aquelles persones indecises a sumar-se al projecte i a completar-ne el mecenatge

La Comissió Ciutadana per l'Orgue de Valls ha actualitzat aquest migdia, davant la façana de l’església de Sant Joan, les xifres de la campanya de mecenatge popular per fer realitat la recuperació de l’orgue de la ciutat. Així el grup ha explicat que fins al moment s’ha assolit la xifra de 230.000 euros en participacions. A aquesta xifra cal sumar-hi el que aporten les dues institucions que hi donen suport: Ajuntament de Valls i Diputació.

Cada dia la comissió es va acostant més a l'objectiu fixat de completar com més aviat millor el finançament necessari per poder fer realitat l’instrument. Tot i així,  a data d’avui encara manquen uns 40.000 euros per completar tot el finançament definit. És per això que la comissió demana a particulars i empreses que es vinculin aquest projecte de ciutat, que pretén recuperar la cultura organística a Valls, després de més de vuitanta anys de ser-hi inexistent.

En total ja s'han apadrinat 221 tubs de l'orgue. Els tubs van des de 100 euros a 25.000 euros, i a hores d'ara ja s'han apadrinat tubs de tots els imports. Per posar unes xifres estimatives, de tubs interiors n'hi ha noranta de 100 euros i una trentena de 500 euros. Els tubs de façana són els més d'apadrinats fins ara: de 1.600 euros, una trentena, però també una desena de 3.000 euros, 8 de 5.000 euros, 2 de 12.000 euros i 2 més dels grans mecenes, valorats en 25.000 euros que corresponen a empreses de la ciutat.

Cal recordar que l'apadrinament dels tubs té una desgravació fiscal en la declaració de l'IRPF, que va des des del 30%, com a mínim, al 70%, segons les circumstàncies de cadascú dels donants.