Persones ensenyant faves

De l'hort al plat: arriba una nova edició de la Favatada Popular de Valls

Es celebrarà al Pati aquest dissabte 9 d'abril

Valls viurà una nova edició de la  Favatada Popular. Es celebrarà al Pati aquest dissabte 9 d'abril. Amb el lema «De l'hort al plat», enguany els restaurants de la capital de l'Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l'objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant.

Se celebrarà entre les 12.00 h i les 14.30 h. Els assistents podran gaudir de la  típica favatada catalana elaborada per l'Associació de Restauradors.

En aquesta edició, l'organització ha volgut donar un major protagonisme als  pagesos  que han mantingut viu el cultiu de les típiques faves. La fava és un cultiu que forma part de l'agricultura mediterrània des de fa segles i és un aliment molt ric: aporta proteïnes vegetals, calci, fibra i vitamines B1 i B2 i el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol. 

La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, fins al 8 d'abril, anticipadament a l'Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10.30 h a les 13.00 h i de les 16.30 h a les 19.00 h, i diumenge de 10.00 h a 14.00 h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i  un plat de ceràmica fet a mà.

Mostra de Cuina de les Faves

Per altra banda, fins al 17 d'abril, la cuina de les faves és la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany ha crescut el nombre d'establiments que s'han sumat a la mostra, amb 16 restaurants que incorporen la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que van de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.