Gegants a la plaça d'Alcover

Alcover presenta la programació de la Festa Major de 2021

Els actes tindran lloc del 15 al 18 d’octubre

Alcover celebrarà la seva Festa Major  del 15 al 18 d’octubre de 2021. Com a novetat, s’ha dut a terme la primera edició del concurs de disseny del cartell. El treball guanyador és obra de Jaume Gubianas. En total es van presentar una quinzena de propostes.

Els actes de cultura popular i tradicional hi jugaran un paper destacat. Aquest any s’estrenarà el nou element del seguici: el falcó, obra de Joan Carles Agràs Guri. Com a novetat, el Ball de Diables Bruixots d’Alcover serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major amb la tronada inaugural. Cada any serà una entitat l’encarregada de fer-ho.

El divendres també es comptarà amb la lectura de versots i els correfocs. Destaca a més, la representació de Dames i Vells, la professó i el lluïment del seguici popular. Aquest any, el pregó anirà  a càrrec de la Cooperativa Agrícola d’Alcover amb motiu del seu centenari.

La música és un dels plats forts de la Festa Major. Divendres, actuarà Zoo. Dissabte a la tarda, arriba el concert familiar amb Reggae per xics- The Penguins que presenta l’espectacle Quadern de Bitàcola.

Dissabte, en sessió de tarda i nit, l’Orquestra Internacional Maravella oferirà dos concerts diferents al Cercle d’Amics. A la nit, el pavelló municipal acollirà els Portobello. Diumenge a la tarda actuaran Los Diablos, la mítica banda del pop dels anys 70.

Les propostes teatrals estan encapçalades per l’actuació de Quim Masferrer amb Bona gent, diumenge al vespre. Destaquen també els espectacles de caire familiar de divendres tarda amb Taulell de Festa Major i Carrer del Mar. Diumenge arriba el torn de Cosmix de la Cia. Teatre Mòbil; i dilluns, el circ de Paky Payà amb Shake, shake, shake.

Dilluns 18 d’octubre, festa local, és el dia dedicat als més petits. Durant tot el matí, la plaça Nova i l’església Vella es convertiran en espais familiars amb jocs de fusta, mecànics i trencaclosques de la mà de les propostes Colors del monstre i Els Amics d’en Crusó.

Segons Josep M. Girona, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcover, aquesta programació aposta per la recuperació dels principals actes festius que l’any passat no es van poder dur a terme. A més, ha afegit que tot i les limitacions imposades per la pandèmia, es vol retornar a una Festa Major molt similar a la que sempre s’ha fet. Girona ha fet incís en què els alcoverencs i alcoverenques tindran prioritat a l’hora d’adquirir les entrades.