sant-crist-pont-armentera

El Pont d'Armentera celebra la festa votada del Sant Crist m茅s de 200 anys despr茅s

La profess贸 i el cant dels goigs s贸n els actes centrals i m茅s emotius de la diada

Com cada 3 de gener, el Pont d'Armentera celebra la festa votada en honor al Sant Crist. Emmarcada dins de la Festa Major d'hivern del municipi, la celebració té més de 210 anys d'història. Tot el poble hi participa, i els actes comencen al matí amb l'ofici solemne i la professó del Pa Beneït, a partir de les 11.45 h.

Ja a la tarda se celebrarà un concert de la mà de la Banda de la Selva del Camp a l’església parroquial a les 19.00 h del vespre, i una hora més tard es donarà pas a la tradicional professó del Sant Crist i al cant dels goigs. Demà dissabte dia 4 de gener, a partir de les 22.00 h de la nit hi haurà l’actuació del Grup els Xatus, seguit de DJ Pontorrins. Per últim, el diumenge, dia 5 de gener, arribaran al municipi els tres Reis d’Orient cap a les 6 de la tarda.

210 anys enrere

Tal com va passar en molts pobles del Camp de Tarragona, l鈥檕cupaci贸 francesa del 1809 va causar estralls.  En aquest cas es recorda la batalla del Pont de Goi a Valls com la m茅s important. Una versi贸 de la llegenda diu que el Pont es va salvar dels francesos quan aquests confongueren una colla de teixits estesos al sol amb un poder贸s ex猫rcit, a l鈥檈stil del Timbaler del Bruc.

Una altra versi贸 diu que el Pont se salv脿 de les pestes que llavors afectaven a les poblacions de la rodalia. Tant una versi贸 com l鈥檃ltra atribueixen la protecci贸 del Sant Crist com a causa del miracle. Encara ara s鈥檕rganitza la gran profess贸 de caire popular en honor al Sant Crist, ja que es va fer un vot de poble. La tria del patronatge es va fer amb el 'sistema del rodol铆', que consisteix a posar dins d鈥檜na bossa els noms dels candidats a protectors del poble i el que sortia tres vegades seguides era el triat.