Platea del Teatre Principal de Valls

La 17a edició del festival Guant de Valls recupera la internacionalitat

Del 9 al 15 de novembre, la programació es durà a terme als teatres de Valls, Alcover i El Morell

El Festival Guant  de Valls arriba a la seva dissetena edició carregat de novetats. Després que les mesures de seguretat vigents impedissin que es pogués celebrar amb normalitat, l'edició d'enguany torna a recuperar la internacionalitat. Ho farà amb l'actuació de companyies vingudes de fora de Catalunya.

A més, després de la fi de les restriccions, el públic podrà tornar a ocupar el 100% de l'aforament  dels teatres. L'ús de la mascareta continuarà sent obligatori.

Una de les línies marcades pel Festival de  Teatre de Titelles  des dels seus orígens ha estat la d'oferir un ventall d'espectacles dedicats a tota classe de públic. Hi haurà dos espectacles que faran funcions en exclusiva pels xiquets que estudien a les escoles de la ciutat. Els nens i nenes d'educació infantil gaudiran de l'experiència del teatre en miniatura  Lambe-Lambe. És una tipologia de teatre de titelles de petit format on s'expliquen històries de pocs minuts de durada amb formes animades.

Pels que són una mica més grans, es representarà Mireu allà dalt, de Genovesa, narratives teatrals. És un espectacle per descobrir el  món casteller  d'una manera lúdica i per reviure la certesa que les coses que ens meravellen ens fan mirar amunt.

Entre les propostes pel públic familiar es troba La Jana i els 3 óssos, un muntatge del Centre de Titelles de Lleida. Versiona el conte popular La Rínxols d'Or, on els contes i els titelles basteixen una narració juntament amb les cançons i les ombres per crear un clima màgic. Per altra banda, Festuc Teatre presentarà La llàntia meravellosa. És un espectacle que parla dels desitjos, de l'acceptació i l'amor que és capaç de sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida. Ho fa a través de la història d'una nena que descobreix una llàntia amb un geni a dins que li concedirà tres desitjos.

Una de les propostes més especials és Titelles per llepar-se els dits. Presentat per Clara Algaba, és un taller de construcció de titelles on els objectes de cuina són els protagonistes. Per accedir al taller cada participant ha de portar un quilo d'aliment. Anirà en benefici del menjador social La Taulada. L'aforament d'aquest taller és limitat i cal reservar plaça a cultura@valls.cat.

Pel públic adult s'ha programat Quanta, quanta guerra... un muntatge de Farrés Brothers & cia. Parla de la necessitat universal de volar del niu i conèixer món a través de les paraules escrites fa quaranta anys per Mercè Rodoreda, dites per un jove d'avui. Aquest espectacle també es representarà en exclusiva per als estudiants dels instituts de Valls, amb qui es farà un col·loqui després de la funció.

La nota  internacional la posarà el titellaire italià Dario Moretti. Presenta Un giorno, un espectacle per als més menuts que esdevé un viatge ple d'imatges, de música, de cançons i de petites històries que travessa nou ciutats imaginàries creades amb fusta tallada i baix-relleus molt acolorits.

Exposició

Durant els dies del festival i fins al 3 de desembre el vestíbul del Teatre Principal acollirà l'exposició  Teatre Lambe-Lambe: Espectacles en miniatura per a un sol espectador. El muntatge vol fer descobrir aquesta peculiar disciplina de teatre de petit format. Consisteix en uns espectacles de formes animades, on s'expliquen històries de pocs minuts de durada.

Es fan a l'interior de petits escenaris misteriosos o caixes escèniques portàtils de diminutes dimensions. Les característiques d'aquesta tipologia de teatre de titelles obliguen que aquests petits espectacles només puguin ser vistos per una sola espectadora cada vegada.

Abonament de 3 espectacles

Com a novetat, l'edició del Festival Guant d'aquest any presenta un abonament especial per als espectadors que vulguin gaudir de diferents espectacles. Per primera vegada, s'ofereix l'Abonament Guant, que comprèn tres espectacles per un preu total de  12 euros en el cas que es disposi del carnet Amics dels Teatres. També de 18 euros si no és així.

En el cas que es vulguin adquirir les entrades per separat, el preu dels espectacles familiars és de 6 euros, amb el carnet, o de 8 euros. Mentre que en el cas dels espectacles per al públic adult el preu és de 10 euros i 12 euros, respectivament.

Totes les localitats es posaran a la venda  el dimecres 27 d'octubre. Justament el dia 27 es farà una jornada intensiva de venda anticipada d'entrades a la taquilla del Teatre Principal de Valls de 12.00 h a 14.00 h i de 18.00 h a 21.00 h. La taquilla també estarà oberta en el seu horari habitual els dimecres.

També es podran reservar a través dels canals online. A més, es podran comprar les entrades una hora abans de l'inici de cada espectacle.