sardanes-valls

Valls acollirà una nova final del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes

Colles vingudes d’arreu del país es torbaran aquest diumenge 3 de novembre, a la plaça del Pati de la capital de l'Alt Camp

Un any més, i ja en van 27, Valls acollirà la final del Campionat de Catalunya de les Colles Sardanistes organitzat per Foment de la Sardana de la Unió Anelles de la Flama i amb la col·laboració de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Colles vingudes d’arreu del país es torbaran diumenge 3 de novembre, a la plaça del Pati de Valls, a partir de les 11.30 h per disputar la final.

L’edició d’enguany compta amb 10 colles finalistes inscrites en les corresponents categories d’Infantils, Alevins i Juvenils: Dimoniets (Lleida) – Trapelles (Sabadell) – Xamosa (Barcelona) Infantils: Escarlata (Lleida) – Nins (Banyoles) – Petits Galzeran (Rubí) – Petits Tarragona Dansa (Tarragona) Juvenils: Cabirols (Sabadell) – Maig (Barcelona) – Nova Tarragona Dansa (Tarragona).

Pel que fa a la categoria de colles lliures concursaran 14 colles en Alevins, Juvenils, Grans i Veterans, seran les de Petits Amunt i Crits (Terrassa) – Xerinola (Tarragona) – Menuts Dansaires (El Vendrell) Juvenils: Cors Juvenils (Terrassa) – Sempre Petits (Tarragona) Grans: 9 Novembre (Barcelona) – Xàldiga (Barcelona) – Amunt i Crits (Terrassa) – Dansaires del Penedès (El Vendrell) Veterans: Ressó (Sabadell) – Continuïtat (Terrassa) – Penedès (El Vendrell) – Toc de Dansa (Tarragona) – Sabadell (Sabadell).

La Cobla Contemporània

La Cobla Contemporània serà l’encarregada del repertori sardanístic. Interpretarà per als galops, Esclat de Sant Roc (Jeroni Velasco) i Galop Olímpic (Josep Lluís Moraleda). Pel que fa a les sardanes del campionat, seran les de A la plaça de Torroella hi ha festa (Oliver Marquès), Per sempre (Marc Timón), A les 10 al llit (Jordi Paulí) i Montblanc capital de la sardana (Alfred Abad).

Per la seva banda, el ball de Gitanes infantil de Valls, juntament amb els nens i nenes de la Unió Anelles de la Flama, seran els encarregats de donar inici a l’acte i acompanyar les colles participants. A partir de les 13.30 h es proclamaran els guanyadors del campionat i del concurs i es repartiran els premis. En acabar, al local social de la UAF tindrà lloc el dinar de germanor que servirà per clausurar la diada.