Presentadors de la fira Altres Lletres de Valls

La segona edició de la fira Altres Lletres de Valls canvia d'espai i s'adapta a l'emergència sanitària

El recinte s'ha traslladat a la plaça del Pati

Altres Lletres  de Valls, una fira literària i de pensament crític que neix l’any passat impulsada pel  Casal Popular La Turba i Llumull Audiovisuals, celebrarà enguany la seva segona edició el dissabte 17 d’octubre. La voluntat dels organitzadors és apropar a tota la ciutadania un conjunt d’editorials  i d’obres les quals, a vegades, no resulta tan fàcil conèixer.

Així doncs, la jornada central de la fira serà el dissabte 17 d’octubre al Pati, on més de vint editorials d’arreu del país posaran la seva parada amb els seus llibres. La fira estarà oberta de les 10.00 h  del matí i fins a les 19.00 h de la tarda. A més, també comptarà amb el pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs, on es realitzaran diverses presentacions durant la jornada.

Per altra banda, tot i que el pes central de la fira serà el dissabte, durant la setmana hi ha un parell d’activitats que faran d’avantsala. Així, el dijous a les 19.30 h al pati de l’Heura Musa s’hi presentarà el llibre 'Arbre que s’allunyà' d’Antoni Clapés, un acte organitzat per la  llibreria Roca. El divendres hi haurà un recital poètic de la vallenca Mireia Casañas, una de les finalistes del III Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra. Juntament amb el recital hi haurà un tast de vins amb col·laboració amb el Grup de Consum La Bajoca de Valls.

Diversitat de presentacions i propostes

Durant la jornada de dissabte hi haurà un total de vuit presentacions o activitats que ompliran de lletres el pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs. Així doncs, hi haurà les propostes poètiques de la Míriam Cano, amb la seva darrera obra Vermell de Rússia (La Breu Edicions); l’Alejandro Santaflorentina  amb Aigua que cossifica (Tremendes Editorial) i el Gustavo Duch amb Huertos en libertad (Pol·len Edicions).

També hi haurà presentacions més relacionades amb l’assaig polític i la reflexió política més clàssica com poden ser Hacia un pueblo fuerte: anarquismo, organización y poder popular de Felipe Corrêa (Editorial Descontrol) o El crepuscle de les màquines. El poble en la història de la civilització de John Zerzan (Lo diable gros).

Per últim, s'ha pensat un espai per la reflexió feminista amb Matricidi: el secret del patriarcat (Tintamotora) i per l’actualitat més propera com Del procés a la revolta de l’Albert Mercadé, l’Eduard Ballesté i el Pau Venteo (Pagès Editors). La fira també servirà per presentar L’essència en tres versos d’Ester Enrich (Oníric).

Una fira marcada per la Covid

L’actual situació sanitària ha afectat directament la planificació de la fira. Així, des de l’organització s’ha optat per traslladar-la a un espai més gran, on poder complir totes les distàncies de seguretat. A més a més, la fira comptarà amb un recorregut marcat i amb personal de la fira que estarà permanentment vigilant que es compleixin les mesures corresponents. Les presentacions es realitzaran en un espai tancat on es tindrà el control de les persones que hi assisteixen, ja sigui amb reserva prèvia o anotant les dades al mateix accés del recinte.