La Fira de Santa Úrsula de Valls viurà el retorn dels Xiquets de Valls a la plaça del Blat, en el format de diada tradicional. En aquest sentit, la capital de l'Alt Camp camina progressivament cap a la normalitat i comptarà amb una diada amb tres rondes de castells. També una de pilars i els pilars finals al balcó. El públic, uns 900 espectadors, tornarà a la plaça del Blat i només caldrà entrada prèvia en els actes que es prevegin a prori multitudinaris al carrer.
És el cas de la diada castellera i la carretillada dels grups de foc. També els espectacles en recintes com el Teatre Principal i JCA Cinemes i les visites guiades conduïdes per la comunicadora audiovisual Eli Carnicé. En la resta d’activitats, l’organització portarà un registre dels assistents que es realitzarà in situ. La gran majoria d’entrades són gratuïtes. Els espectacles familiars, un concert de gralles i gegants i la carretillada tenen un cost simbòlic de 2 euros, a partir del dijous 14 d’octubre.
Pel que fa a la diada castellera, les colles ocuparan les seves posicions habituals a plaça, mentre que el públic s’estendrà a més des de la plaça de l’Església fins al xamfrà dels carrers de la Cort i Peixateria. Quan faltin deu minuts per a les 12.00 h del migdia, les agrupacions entraran pel carrer Major, com per Firagost, per facilitar que la gran majoria dels espectadors ja estiguin asseguts en aquest moment.
Els espectadors seran els que l’atzar determini en un sorteig entre les persones empadronades a la ciutat de Valls i majors d’edat. S'hauran d'haver inscrit del 8 al 17 d’octubre on line en l’adreça participa.valls.cat o a l’Oficina de Turisme. El sorteig tindrà lloc dilluns 18 d’octubre. Les entrades es podran recollir a la taquilla del Teatre Principal del dimarts 19 al dijous 21 d’octubre. Dissabte 23 les que no s’hagin recollit es posaran a disposició de les persones que, en el sorteig, hagin quedat com a suplents, i que en podran disposar.
100 dies per a les Decennals
Dimecres 20 d’octubre a les 19.30 h tindrà lloc la inauguració de la reforma de la Font de la Manxa i del marcador de les Decennals 2021 + 1. Fa 50 anys, el 1971, s’engegava la històrica font lluminosa coincidint amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. La nova Font compta amb 19 brolladors que permeten múltiples jocs d’aigua en moviment amb alçades de fins a sis metres en el seu punt central i de fins a dos metres en els extrems.
La inauguraran persones nascudes aquell 1971. El marcador que assenyalarà diàriament els 100 dies que faltaran per les Decennals 2021 + 1 serà estrenat per la canalla vallenca que precisament van néixer en la darrera edició de les Festes, el 2011.
Visites als indrets castellers
Les visites guiades als Indrets Castellers Vallencs, que l’any passat van exhaurir localitats, han tornat amb un aforament superior. Les conduirà la comunicadora audiovisual Eli Carnicé i s’han programat per al dissabte i diumenge. Seran els mateixos dies en què es viurà l’estrena al Teatre Principal de l’espectacle familiar “Candela, la de la colla dels estels”, protagonitzat per Rat Cebrián i Joan Reverté.
Completen la programació les visites comentades a l’Exposició de Col·leccionisme Casteller, les Jornades sobre l’Església de Sant Francesc de Paula, la tradicional Enfaixada del monument El Casteller que compleix 70 anys; les obertures d’altres monuments com la capella del Roser i el refugi antiaeri de la plaça del Blat.
També el 9è Correbous, enguany a la plaça dels Pins; un original concert de gralla i balladetes dels gegants i del grup Bufalodre al claustre del Carme; la tertúlia entre els caps de les colles castelleres; o el concert solidari del Rèquiem de G. Fauré a càrrec del Cor de la Universitat Rovira i Virgili amb l’organista Jordi Vergés a l’església de Sant Joan, patrocinat pel grup Mémora a benefici de Cáritas.