Camp de vol de la Fira del Vent del Pla de Santa Maria.

El Pla de Santa Maria alça el vol amb la celebració de la Fira del Vent 2019

Desenes d’activitats ompliran el municipi aquest cap de setmana. Una pel·lícula sobre la història del poble o un planetari familiar, principals novetats d’enguany

Aquest cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, el cel del Pla de Santa Maria tornarà a ser el protagonista de la comarca de l’Alt Camp amb una nova celebració de la Fira del Vent.  Alçant la vista, es podran veure les avionetes i ultralleugers que sortiran des del Camp de Vol per fer els vols d’iniciació d’aquells que ho vulguin provar.

Baixant els ulls a una alçada més terrenal, el municipi s’omplirà de gent i activitats que se centraran, sobretot, en el recinte firal, situat a l’antiga fàbrica. Allà, tota la família podrà gaudir de tallers de ceràmica o sobre l’aigua, espectacles infantils o els esperats concerts vermut amb Elena Volpini i Maria Jacobs. També podran fer originals activitats, com fer un passeig en barca per la Bassa de La Fàbrica.

No hi faltaran espectaculars trobades com la de camions ‘tunejats’ i cotxes clàssics  que sempre apleguen curiosos i aficionats al motor.

El jovent, ja podrà gaudir des de divendres 18 d’octubre de la Fira del Vent, amb la Nit Jove i Dj’s locals. La Nit Jove es repetirà dissabte amb les actuacions de Prozak Soup, Extracto de Lúpulo, The Bastards i DJ Monka o es podrà triar l’opció del sopar i ball amb el grup Loren, també dissabte a la nit. Abans, però, hi haurà la mítica desfilada de moda que enguany ja arriba a la XXVI edició.

Consulta tota la programació de la Fira del Vent 2019 del Pla de Santa Maria 

Una pel·lícula sobre l’evolució del poble i un planetari familiar, les novetats

Els assistents d’aquesta edició  podran gaudir de totes aquestes activitats ja conegudes, però també podran ser testimonis de dues novetats d’enguany.

Vermut musical a la Fira del Vent.
Vermut musical a la Fira del Vent. | Cedida

Per una banda, s’ha creat una petita pel·lícula de 7 minuts de durada, feta pel planenc Rafel Rafí Rovirosa, on es fa un seguiment de l’evolució del poble a través de la història. Està feta amb animació i realitat virtual i plasma el creixement que ha tingut el municipi amb els anys.

L’estrena es farà a una pantalla gran perquè en pugui gaudir tothom  durant els dos dies al recinte firal en sessió continuada. Específicament per a la fira, s’ha fet una versió del film més ‘informal’. Tot i això, pròximament la web de l’Ajuntament penjarà la pel·lícula amb la seva versió original.

Una altra de les novetats té a veure amb el cel, un dels elements centrals de la Fira del Vent, però en aquesta ocasió cal mirar encara més amunt. Diumenge a la tarda el recinte firal acollirà un planetari inflable on es podrà observar l’univers amb imatges projectades en 360º.

Al voltant de 8.000 persones visiten cada any la Fira del Vent

Durant el cap de setmana de la Fira del Vent, els espais on es fan activitats i, el poble en general, s’omplen de visitants atrets pels diversos actes programats. Des de l’organització es calcula que durant tot el cap de setmana passen unes 8.000 persones pel Pla de Santa Maria, una xifra significativa tenint en compte que el municipi té uns 2.300 habitants. La Fira del Vent serveix per a situar el poble en el mapa, un municipi que rep un bon impacte econòmic en els comerços i restaurants de la zona.  A més, l’esdeveniment mou unes 800 persones entre voluntaris i paradistes.

Trobada de camions tunejats a la Fira del Vent.
Trobada de camions tunejats a la Fira del Vent. | Cedida

Des de fa algunes edicions, la Fira del Vent compta amb un espai emblemàtic del poble, que li dona un aire diferent a anys anteriors, ja que el gruix de les activitats es concentren a l’antiga fàbrica tèxtil, un espai històric del municipi que aporta un valor afegit al seu contingut.

L’Ajuntament ha creat una regidoria específica per la Fira del Vent

La Fira del Vent és un esdeveniment més que consolidat al Pla de Santa Maria, després de 12 edicions com a tal i de 29 com a fira multisectorial. Tot i això, l’Ajuntament busca noves fórmules perquè el format de la fira no quedi estancat i així anar innovant o introduint possibles canvis en futures edicions.

És per això que en l’inici d’aquesta legislatura s’ha creat una regidoria específica de la Fira del Vent, separada de la de Festes, des d’on es gestionava fins ara. La proximitat entre la Festa Major del poble (agost) i la Fira del Vent (octubre) ha motivat aquest canvi, perquè l’esdeveniment es pugui treballar amb més antelació.