Persones passejant per la Firagost

Valls retroba la 66a Firagost amb uns 300 expositors i espera uns 100.000 visitants

Es tracta d'un recinte firal de més d'un quilòmetre i mig de llargada

Valls retroba, avui i demà, una nova edició de la Firagost. Des de fa dies, el centre de la ciutat ja està cobert amb els típics tendals que protegeixen del sol els visitants de la fira. Reconeguda com la Festa Major del Camp Català, la 66a Firagost aplega expositors de fruites del camp, vins, productes agroalimentaris de qualitat, maquinària agrícola, ramadera i vehicles, herboristeria, alimentació, ceràmica i artesania, etc., a banda dels estands institucionals.

Es tracta d'un recinte firal de més d'un quilòmetre i mig  de llargada, que compta amb uns 300 expositors i uns 100.000 visitants. La fira també ofereix actes complementaris com activitats infantils, trobada de puntaires, Mostra de Cervesa Artesana, Festa Holi Colours, cercavila, Nit Jove, Gran Actuació Castellera dels Xiquets de Valls, desfilada canina, espectacle eqüestre, restauració, durant els dos dies.

No hi falten, tampoc les cites clàssiques més clàssiques, com el concurs d'arrossegament amb trineu, la cursa de portadors i portadores de saques i mitges saques d'avellanes, puntuable per la 24a Combinada de Curses de Portadors de Saques d'Avellanes, i el concurs de beure en porró.

La consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, inaugura avui dimarts dia 2 d'agost a les 19.00 h, al saló de sessions de l'Ajuntament de Valls, la fira. Tot seguit les autoritats recorreran el recinte firal.

L'aparador dels productes de l'agricultura

La Firagost constitueix l'aparador divulgador dels productes de l'agricultura i per a l'agricultura, la vinicultura, l'horticultura, la jardineria, etc. En aquest sentit, la Firagost s'ha consolidat com un gran exponent agrícola i comercial, amb la presència molt destacada, any rere any, de milers de visitants, compradors i l'assistència de més de 300 expositors entre ells més de 30 cooperatives agrícoles.

Pel que fa al cartell de la 66a edició de la Firagost, és Sònia Jauset Piñera, de Valls, que va guanyar el concurs amb el lema “”Carbassó motoritzat amb gall”. En primer pla, destaca un vehicle inspirat amb una regadora, feta amb un carabassó amb flor i rodes de tractor, conduït per un gall, símbol que anuncia la sortida del sol, el començament del dia. El jurat de la Cambra de Valls va seleccionar-lo d’entre un total de 9 cartells participants i en va valorar la contemporaneïtat en el disseny i el joc visual que pot donar en les aplicacions digitals.

El cartell mostra un disseny eclèctic, inspirat segurament en il·lustracions i tècniques de retoc fotogràfic i composició digital emprades en videoart i televisió. La composició parteix de l’arquitectura d’un paisatge agrícola amb l’sky line de la ciutat de Valls al fons; un potent cel de blau estiuenc contrasta amb uns núvols que sostenen la tipografia de la Firagost, com en un somni gràfic. L’hiperrealisme cromàtic i l’ús de la tècnica del tilt shift, que recorda la careta de l’innovador programa de TV3, El Foraster, defineixen el protagonisme del cartell.