Les millors imatges de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020!

Valls celebra la 40a Festa de la Calçotada recuperant el carrer com a espai festiu

Es tracta d'una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot

Avui diumenge dia  23 de gener, Valls celebra la 40a Gran Festa de la Calçotada. Es tracta d'una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de la capital de l'Alt Camp d’un marcat tipisme.

La jornada compta amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot. En concret, hi ha programades cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots.

A partir de les 10.00 h del matí, els carrers i les places de Valls són l'escenari d’una varietat d’actes. A la plaça de l’Oli, per exemple, es fan les demostracions de coure calçots a la graella. A la plaça del Blat, hi ha programat el 34è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 30è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, amb demostracions de com es fa la  típica salsa.

Des de fa uns anys, també es fa la Demostració de Salsa de la Calçotada per Celíacs i per a intolerants als fruits secs, que enguany arriba a la 5a edició.

El Concurs de Menjar Calçots, l'acte estrella

A les 13.00 h, a la plaça del Pati es farà el 36è Concurs de Menjar Calçots. Es tracta d'un concurs per saber qui menja més calçots, en un temps predeterminat. A l’inici del concurs, les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, enlairaran els seus pilars.

Les millors imatges de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020!
Les millors imatges de la Gran Festa de la Calçotada de Valls 2020! | Àngel

A les 14.00 h hi ha prevista l'arribada de la cercavila  i el lliurament dels premis del 34è Concurs de Cultivadors de Calçots, el 30è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i el 36è Concurs de Menjar Calçots.

Venda de productes típics

Per altra banda, de les 10.00 h a les 14.00 hores, a la plaça del Pati hi haurà l’Espai del Vi de la DO Tarragona. Es tracta d'un espai de venda i degustació de vins, amb la presència de cellers i cooperatives adscrites a la DO Tarragona. Al Pati també es farà el Tast l’Alt Camp, amb la venda de productes típics de la comarca.

Pel que fa a  rutes i visites, s’ha programat la ruta “Viu la història del xat de Benaiges”, la visita guiada “Descobreix Valls”, la visita de la Capella del Roser, diumenge a les 12 del migdia, amb places limitades i venda de tiquets al moment.