Plaça Jacint Verdaguer del Pla de Santa Maria

L'autor del polèmic mural del rei a Barcelona pintarà una obra de grans dimensions al Pla de Santa Maria

L’artista RocBlackblock pintarà l'obra, famós per haver creat al Poble Sec el mural a favor de la llibertat de Pablo Hasél amb la imatge del rei emèrit

La plaça Jacint Verdaguer del Pla de Santa Maria, coneguda popularment com el Sol de Vila, es recrearà tal com era als anys 50 en un mural de grans dimensions a la paret mitgera de cal Bessó. L’artista RocBlackblock pintarà l’obra sobre el mur que ha quedat després de l’enderroc de la casa del número 14 de la plaça, a la cantonada amb el carrer del Treball.

Els veïns de la plaça han escollit la imatge del mural entre tres propostes que van presentar de forma conjunta l’artista i l’Ajuntament. La  fotografia  triada és una postal antiga en la qual es veu la font, l’abeurador i les cases de la cara nord de la plaça. També s’hi veu la façana de  cal Primo  amb el rellotge de sol, un dels tres que hi havia antigament. Les altres imatges que es van presentar a votació mostraven, respectivament, un grup de persones prenent la fresca i una família asseguts dalt d’un trill estirat per una mula. La guanyadora va rebre onze vots mentre que les altres en van sumar cinc entre totes dues.

La recreació de la fotografia es farà amb tons ocres i ocuparà tota la mitgera. RocBlackblock preveu iniciar els treballs la setmana vinent i enllestir-los en cinc o sis dies de feina. El cost serà de  4.150 euros, als quals caldrà afegir la cistella grua que es farà servir per donar forma a l’obra.

Autor del polèmic mural de Poble Sec

L’artista ha estat notícia en les darreres setmanes perquè l’Ajuntament de Barcelona va esborrar el mural que havia creat al Poble Sec a favor de la llibertat de Pablo Hasél  i amb la imatge del rei emèrit. Posteriorment, el mural va ser restituït pel mateix artista amb una nova configuració a la qual es van afegir l’actual rei i el dictador Franco. En dies posteriors, tot el conjunt de murals de protesta van ser vandalitzats.

RocBlackBlock, format a l’escola Elisava i a l’escola d’art Serra i Abella de l’Hospitalet, té una llarga trajectòria com a il·lustrador i grafiter. Els seus murals de grans dimensions en l’espai públic busquen convertir els murs en altaveus de la memòria compartida. Recentment, n’ha creat a pobles com la Riera de Gaià, Santa Bàrbara o Cardona.