Imatge d'arxiu d'un bar

Valls suprimeix la taxa d'ocupació de via pública de les terrasses dels bars i restaurants durant tot el 2021

L'any 2020 ja han estat exempts de pagar la taxa d'ocupació de via pública, com a mesura extraordinària de suport pels efectes de la Covid-19

Els bars i restaurants de Valls que tinguin terrassa no hauran de pagar la taxa d'ocupació de via pública tampoc durant tot l'any 2021, com a mesura de suport municipal pel tancament de les activitats de restauració aquest mes d'octubre per fer front a la Covid-19. D'aquesta manera, el consistori allarga a tot l'any vinent la gratuïtat que ja s'està aplicant aquest 2020.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada pel regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, es va reunir ahir dilluns amb el president de l'Associació de Restauradors de Valls, Joan Mira, per estudiar quines serien les mesures que es podrien aplicar des de l'Ajuntament, complementàries a les línies d'ajuts econòmics que es puguin articular des d'altres administracions. Amb la mesura acordada durant la reunió, els establiments d'hostaleria i restauració amb  terrasses  a la via pública no hauran de pagar la taxa municipal durant tot el  2021.

Durant la trobada, també es van posar sobre la taula altres iniciatives de suport al sector. En aquest sentit, l'Ajuntament espera posar en marxa aquesta mateixa setmana una campanya de difusió dels establiments que serveixin àpats per emportar o reparteixin a domicili. En aquest sentit, s'està preparant un directori amb informació de tots els bars i restaurants que ofereixin aquests serveis que es difondria pels diferents canals de comunicació municipals.

A més, els restaurants també podran participar de l'aplicació mòbil Approp, una iniciativa nascuda a Valls en suport al comerç local i de proximitat amb la que també col·labora l'Ajuntament. D'aquesta manera, els restaurants també es podran promocionar en aquesta aplicació des d'on podran gestionar, de manera gratuïta fins al desembre, els seus encàrrecs.