Plaça de l'Oli de Valls

Tots els premis: Consulta els guanyadors del Concurs de Relats Breus de Valls

Els guardons es van lliurar el dia de Sant Jordi a la Biblioteca Popular

Ja es coneixen els  guanyadors dels premis del  Concurs de Relats Breus de Valls. En aquesta edició ha comptat amb la participació de  noranta joves i el dia de Sant Jordi es van entregar els  8 guardons del certamen als autors i autores premiades.

L'acte, presentat per l'actriu vallenca Mònica Rius, va comptar amb la col·laboració de diferents músics de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard (Tiago Amarelle, piano; Mar Rull, clarinet; Ona Ferré, viola; Bruna Ferré, violoncel i Mireia Besora, soprano). Van interpretar algunes peces musicals al llarg de l'esdeveniment. La literatura va ser, un any, més la protagonista de la jornada amb lectura de fragments dels relats guanyadors, llegits pels seus autors i autores.

En l'edició d'enguany s'han presentat al concurs un total de 93 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d'edat, són les categories destinades a la gent jove d'entre 12 i 15 anys on s'ha recollit més participació.

En aquesta edició, en la categoria Adserà, alumnat de 1r i 2n d'ESO, el 1r premi pel relat "Quan tot està perdut" de l'autora Núria Guasch Valldosera (Valls, 2n ESO Institut Narcís Oller). El 2n premi pel relat "Els petits detalls" de l'autora Noa Cabré Muñoz (Valls, 2n ESO Institut Serra de Miramar).

En la categoria Ditec, alumnat 3er i 4rt d'ESO, el 1r premi pel relat "Terra morta" de l'autor Amin Bouhamid Bouhaoua (Valls, 3r ESO Institut Serra de Miramar). El 2n premi pel relat "Mentides del poder" de l'autora Abril Escarré Rafí (Picamoixons, 3r ESO Institut Serra de Miramar).

En la categoria Tram, Joves del Camp de Tarragona de 16 a 25 anys El 1r premi pel relat "Tres segons" de l'autor Jordi Villalbí Tibau (Valls, 18 anys). El 2n premi pel relat "Som cançons" de l'autora Ariadna Comabella Costa (Tarragona, 24 anys).

Per últim, la categoria Roca, Joves del Camp de Tarragona de 26 a 35 anys, el  1r premi pel relat "De colònies" de l'autora  Dolors Gispert Hernández  (Reus, 26 anys). El 2n premi pel relat "El que més trobava a faltar" de l'autora Elena Pedrola Teixell (Reus, 28 anys).

Aquest esdeveniment cultural, que ha arribat a la quinzena edició, pretén fomentar la literatura i l'escriptura en llengua catalana entre les persones joves, especialment entre l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat. El concurs també compta amb la col·laboració de diverses empreses locals: les quatre llibreries vallenques (Adserà, Ditec, Roca i Tram) que contribueixen, en quatre dels premis, amb un xec regal valorat en 30 euros  i JCA Cinemes Valls que ofereix una entrada a totes les persones participants al certamen. 

En aquesta edició, el  jurat ha estat integrat per dotze persones (tres per categoria) provinents del teixit associatiu i de diversos serveis relacionats amb la llengua catalana, principalment, de l'àmbit de la cultura, la joventut i els serveis lingüístics de català. Concretament, enguany, els membres del jurat han estat: Dolors Sala (bibliotecària), Maria Serra (professora de català), Carme Leiva (Oficina de Català de Valls), Míriam Culleré (IEV), Gerard Caballero (Llibreria Tram), Albert Oliva (UAF), Margarida Aritzeta (escriptora), Ester Enrich (escriptora), Pol Montserrat (Centre de Lectura), Leila Zamarra (Suite Cor), Carme Montalà (alumne del curs Tast de Lletres) i Laia Figueras (GTP).