Gos perillós a Valls

La Guàrdia Civil requisa dos gossos maltractats a Valls

Els agents van detectar que els gossos tenien nombrosos paràsits a la seva pell

La Guàrdia Civil ha posat sota tutela de la protectora d'animals Spac Torredembarra dos exemplars canins, un American Staffordshire Terrier i un Pitbull, per trobar diverses deficiències en la cura i l'estat dels gossos. Els animals es trobaven en un estat de salut impropi per a la seva edat i característiques.

Els gossos tenien nombrosos paràsits a la seva pell, poc pes i van mostrar durant la inspecció una evident apatia i manca de mobilitat. A més, es va observar una quantitat considerable d'excrements al seu voltant, cosa que va evidenciar la manca de cures que tenien. Per la seva banda, la persona responsable dels animals, de Valls, no tenia llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos, d'assegurança de responsabilitat civil i, a més, els animals no es trobaven censats al registre municipal d'animals de companyia.

Al lloc dels fets, tampoc hi havia senyalització que advertís de la presència de gossos potencialment  perillosos i no es mantenia els animals sota custòdia en condicions higienicosanitàries amb les cures i atencions necessàries d'acord amb les necessitats fisiològiques i característiques pròpies de la seva raça.

Per tot això, els agents van procedir a  denunciar  aquests fets i després d'una entrevista amb la persona responsable de la cura dels animals que va manifestar que no disposava dels recursos per solucionar les deficiències en què s'incorrien, van haver de posar els animals a mans d'una protectora d'animals de Torredembarra, comptant amb la col·laboració del tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls.

Actualment els animals ja es troben a les mans de la protectora d'animals Spac Torredembarra. La Guàrdia Civil té a disposició del ciutadà el telèfon 062 per comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o qualsevol afectació o dany al medi ambient.