Persones passejant per la Firagost

La 66a Firagost de Valls, en l'aire: l'augment dels contagis de Covid-19 fa perillar l'edició de 2021

Fonts de l'organització asseguren a TarragonaDigital que«en aquests moments tot es troba aturat, a l’espera de l’evolució de la pandèmia i les restriccions»

La celebració de la 66a edició de la Firagost  de Valls es troba en l’aire. En aquest sentit, l’empitjorament de les dades epidemiològiques de les últimes setmanes han comportat un gir de guió en l’organització d’aquest esdeveniment multitudinari.

Des de la Cambra de Comerç  de Valls s’ha treballat per dur a terme una fira adaptada a la situació. Ara bé, «en aquests moments tot es troba aturat, a l’espera de l’evolució de la pandèmia i les restriccions», asseguren des de l’organització a TarragonaDigital.

De fet, ahir dilluns dia 19 de juliol, es va dur a terme una reunió entre la Cambra, l’Ajuntament de Valls i els cossos de seguretat amb la finalitat d’avaluar la situació. En la trobada, es va concloure que «fins al dia 26 de juliol no es decidirà què passa amb la 66a edició de la Firagost», exposen des de la Cambra vallenca.

Un aparador de productes del camp

En principi, la fira-exposició del camp català s’hauria de celebrar els dies 3 i 4 d’agost. El format de l’esdeveniment, això sí, s’ha adaptat a la pandèmia i introdueix un seguit de novetats i reformulacions d’acord amb la normativa vigent.

Per això, el quilòmetre i mig d’expositors que habitualment se situen al centre de la ciutat s’ha reorganitzat. Enguany, més que mai, funcionaria com un aparador dels productes de l’agricultura, per al camp i els seus derivats i complements.

Edifici de la Cambra de Comerç de Valls
Cambra de Comerç de Valls | Cedida

«Un carabassó motoritzat amb gall»

A finals de juny es va presentar el cartell anunciador de la 66a edició de la fira. L’autora és Sònia Jauset Piñera, de Valls, amb el lema «carbassó motoritzat amb gall».

En primer pla, destaca un vehicle inspirat amb una regadora. Està feta amb un carabassó amb flor i unes rodes de tractor. El vehicle està conduït per un gall, símbol que anuncia la sortida del sol, el començament del dia.

El cartell  compta amb un disseny eclèctic, inspirat segurament en il·lustracions i tècniques de retoc fotogràfic i composició digital emprades en videoart i televisió. La composició parteix de l’arquitectura d’un paisatge agrícola amb l’sky line de la ciutat de Valls al fons.

També hi ha un potent cel de blau estiuenc contrasta amb uns núvols que sostenen la tipografia de la Firagost 2021, com en un somni gràfic.

L’hiperrealisme cromàtic i l’ús de la tècnica del tilt shift, que recorda la careta de l’innovador programa de TV3,  El Foraster, defineixen el protagonisme del cartell.