Passeig de l'Estació de Valls

Aspecte surrealista: Forta indignació a Valls per les obres del nou carril bici

L'alcaldessa ordena, a la regidoria de Mobilitat, la paralització de les obres

Forta indignació a Valls per l'execució de les obres de creació del carril bicicleta que ha d’enllaçar l’estació d’autobusos, el passeig de l’Estació i el barri del Fornàs. En les últimes hores, els treballs d'implantació del nou vial s'han centrat a la zona del passeig de l'Estació, on s'ha pintat amb pintura blanca, a les rajoles de l'interior del passeig, un carril que ocupa bona part de l'espai central i que dona preferència a les bicicletes i patinets per sobre dels vianants.

L'aspecte de l'obra ha causat un fort rebuig entre la ciutadania i els establiments de la zona, ja que té un  gran impacte estètic i logístic en l'ordenació urbanística de l'espai. De fet, des d'ahir les xarxes socials s'han omplert de fotografies i publicacions de protesta que van dirigides, en la majoria de casos, a la regidoria de Mobilitat  de l'Ajuntament de Valls, que gestiona Esquerra Republicana de Catalunya. 

L'alcaldessa ordena la paralització de les obres

Arran de la  forta oposició ciutadana al projecte, l’Ajuntament de Valls ha anunciat a primera hora del matí que ha ordenat aturar, avui mateix, l’execució de les obres de creació del carril bicicleta que havia d’enllaçar l’estació d’autobusos, passeig de l’Estació i el barri del Fornàs.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, de Junts per Valls, ha ordenat la  paralització del projecte després d’informar-ne a les regidories de Mobilitat i d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat que impulsaven el projecte.

El consistori, després de comprovar el resultat de les obres, assegura que «procedirà ara a revisar tècnicament tots els aspectes del projecte en la totalitat dels trams».

Un cost de 71.650 euros

L'adjudicació de la primera fase del carril bici té un cost de  71.650 euros. Es tracta d'un dels projectes escollits per la ciutadania en votació durant un dels processos dels pressupostos participatius.

El projecte municipal preveu connectar la zona de l’estació d’autobusos fins a l’entrada del polígon industrial, en un recorregut de prop de 2 quilòmetres que transcorrerà pel passeig i plaça de l’Estació i el carrer Prat de la Riba per entrar al Fornàs a través del carrer Francesc Gumà i Ferran i seguir pel passeig Tarradellas fins a les immediacions de l’Hotel Class.