Pla aeri de Vallmoll

Ara sí: comença la construcció l'anhelada nova escola de Vallmoll

En aquesta primera fase, s'està duent a terme l'esplanació dels 8.000 m2 del terreny

Després d'anys d'espera, Vallmoll ja veu més a prop la nova escola del municipi. En aquest sentit, el passat mes de gener es van iniciar les obres de construcció de l'edifici del col·legi de la Mare de Déu del Roser. La proposta va començar a tramitar-se ara fa dotze anys.

En aquesta primera fase, s'està duent a terme l'esplanació dels 8.000 m2 del terreny. L'Ajuntament de Vallmoll ha de deixar el terreny a cota zero i un cop finalitzat, es procedirà a l’acte institucional de la col·locació de la primera pedra. L'adjudicació de l'esplanació es va fer a l'empresa Excavacions Carbonell de Vallmoll.

Es preveu que l'esplanació del terreny estigui acabada a finals de febrer. A continuació, es licitarà la construcció de l’edifici de la nova escola.

Un màxim de tretze mesos

L'empresa adjudicaria tindrà un màxim de tretze mesos per executar les obres. D'aquesta manera, si es complissin els terminis establerts, la nova escola Mare de Déu del Roser estaria en marxa pel curs 2023/24.

Amb tot, durant el mes de novembre, les empreses interessades van presentar-se al procés de licitació per optar al projecte d'esplanació del terreny. Durant el mes de desembre, es va realitzar l'obertura de pliques i la Junta de Govern va adjudicar l'empresa guanyadora.

PER ARREGLAR

s el moment de compartir la idea d'una escola col·laborativa, innovadora i integrada totalment amb el medi ambient, on no hi faltarà el més mínim detall. Cada espai que la conforma compleix amb les mides establertes pel Departament d'Educació de la Generalitat.

➡️ Podem avançar-vos que les aules on s'impartirà la docència, les sales de direcció i el claustre, la sala de l’AMPA, el menjador, el gimnàs, la zona d’esbarjo, etc., són més grans en superfície que les actuals, per la qual cosa la qualitat i convivència de tot el personal assistent millorarà substancialment. Sales i aules polivalents inclouran una nova tecnologia modular, tota construïda en una sola planta, que farà disminuir els terminis d'entrega en un temps rècord.

➡️ En resum, Vallmoll per fi tindrà l'escola que es mereix, perquè els nens i nenes de Vallmoll s'ho mereixen TOT. Una escola de ràpida construcció, amb una tecnologia innovadora, amb una orientació que aprofita la llum natural des de primera hora del dia i avantguardista en tots els sentits.