Carretera de Bràfim

Inversió de 5 MEUR en algunes carreteres de l'Alt Camp i les Terres de l'Ebre amb més sinistralitat

Les obres començaran durant el primer trimestre del 2021

Les carreteres TP-2031, entre la TV-2034 i la C-51, al seu pas per  Vilabella, Alió, Bràfim i Vila-rodona, a l'Alt Camp gaudiran d'una important millora. També la T-1110 que uneix la T-330 a Horta de Sant Joan fins al pont del Riu Algars, al límit amb el municipi de Lledó (Matarranya), de la província de Terol. El projecte es va aprovar en l'últim ple extraordinari de la  Diputació de Tarragona i suposarà una inversió d'uns 5 milions d’euros. En aquestes vies cal garantir la seguretat dels usuaris i reduir el risc d'accidents.

Per una banda, a l'Alt Camp, les obres a la TP-2031 es faran en el tram que va de la TV-2034, que uneix Valls amb Vilabella, i la rotonda amb la C-51. S'ampliarà la calçada fins als 9 metres, amb vorals d'1,5 metres inclosos, es milloraran els revolts i el drenatge, i es construiran cunetes transitables. També es reordenaran les interseccions amb les vies cap a Bràfim, amb el camí a Puigpelat, el camí d'Alió i amb el polígon industrial Alió-Bràfim. En alguns casos es faran  rotondes. D'aquesta manera es reforçarà la seguretat de la carretera per on transiten una mitjana de 2.051 vehicles al dia i és molt utilitzada per ciclistes. En els últims anys s'han produït accidents greus. Els treballs suposen una inversió de 2.997.846,97 euros.

Actuació a Horta de Sant Joan

Per altra banda, la carretera T-1110, a Horta de Sant Joan, s'ampliarà la carretera per encabir dos carrils de 3 metres d'ample cadascun. A També es faran millores puntuals del traçat en planta i alçat, es treballarà en el drenatge, i es renovarà el paviment, la senyalització i els elements de contenció. Les obres previstes en aquesta via suposaran una despesa d’1.994.935,05 euros.

Del manteniment d'aquesta carretera se n'havia encarregat històricament la Diputació de Terol per motius de proximitat i continuïtat de les vies, ja que es trobava integrada a la TEV-3303 que uneix els municipis de Cretes i Lledó, a Terol. L'any 2016 la situació va canviar. Amb la via molt malmesa, la Diputació de Tarragona en va reconèixer la titularitat i gestió,  ja que transcorre pel terme municipal d'Horta de Sant Joan i es va signar un conveni  de col·laboració entre ambdues diputacions per arreglar-la.